Ekonomija

Đurović: Šta ćemo sa Air Montenegro, to jasno moramo definisati

Goran Đurović
Goran Đurović

Ministar ekonomskog razvoja i turzima Goran Đurović u izjavi za CdM poslao je jasnu poruku – moramo imati bolju avio povezanost i država precizno definisati šta će sa nacionalnom avio kompanijom Air Montenegro.

<<<Air Montenegro leti samo do Beograda, Ljubljane i Istanbula, nema konekcija sa značajnim evropskim centrima<<<

CdM je nedavno pisao da Air Montenegro leti ka svega tri destinacije, i to Beogradu, Ljubljani i Istanbulu. Letova nema ka značajnim evropskim centrima, što je za Crnu Goru kojoj je avio konekcija od izuzetnog značaja, nevjerovatno loša situacija.

Ministar Đurović je, odgovarajući na pitanje CdM-a da li je Crna Gora kao turistučka destinacija adekvatno povezana sa najznačajnijim tržištima, kazao da država mora biti pokrivena većim brojem letova.

“Mi smo avio- destinacija i za nas je strateški važno da imamo bolju avio- dostupnost. Nažalost, Air Montenegro ne raspolaže brojem aviona koji bi mogao garantovati veću povezanost države sa drugim destinacijama, i u narednom periodu mislim da moramo da radimo na tome da definišemo jasno šta ćemo sa našom avio- kompanijom. Moje mišljenje je da Crnoj Gori treba nacionalna avio- kompanija i da treba raditi na povećanju broja aviona kako bi bili tokom čitave godine povezani sa što više destinacija širom svijeta”, naglasio je on.

Đurović je poručio i da su za Air Montenegro zanimljiva tržišta zapadna Evropa, Skandinavija, Izrael koji je ove godine pokazao veliko interesovanje ali i Egipat, Saudijska Arabija i druge zemlje Bliskog istoka.

Prihodi od turizma 916 miliona eura

U prvih devet mjeseci ove godine Crna Gora ostvarila je 916 miliona eura prihoda od turizma.

“U istom periodu prošle godine prihodovano je 703 miliona eura što znači rast od 30 odsto u odnosu na 2021. godinu, kao i rast od 20 odsto u odnosu na ukupne prihode od turizma te godine koji su iznosili 757,8 miliona eura. Kao što vam je poznato, 2019. su zabilježeni rekordni prihodi od turizma od milijardu i 98 miliona eura, pa se može reći da se sa prihodima od 916 miliona u tri kvartala Crna Gora polako približava rezultatu iz te godine”, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

M.Dušević

29

avatar
1000
25
4
0
 
28
Boris KidricŠinzoPodgoricagoreviAhabiblion
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boris Kidric
Gost
Boris Kidric

Hahha pitajte Mickey Mousa za savjet i Evropu Sad , oni imaju rjesenje sigurno…oni su je osnovali

Podgoricagorevi
Gost
Podgoricagorevi

Vidim sta cete isto sto i sa drzavom ali ce se neko svojih djela stidjeti!

Šinzo
Gost
Šinzo

Bogami nekima na Ct ce se i praunučad stidjeti!

Aha
Gost
Aha

Ugasite ga. Ionako je URA ugasila Crnu Goru.

GorSt
Gost
GorSt

Nisi ti za ozbiljne poslove, drzi se ti moleraja i prodajom gradjevinskog materijala a ozbiljne poslove prepustite nekom pametnijem od vas. Unistili ste predhodnu kompaniju koja je letela gde god su hteli a ovi sada i do Beograda ne mogu ako se Vucicu digne oba rabota. Populizam dolazi na naplatu. Moj predlog je da od ove predhodbe i sadasnje skrpite… Više »

Valentina B
Gost
Valentina B

Jos jedan URA-in kadar vodjen iz Bg

Mag
Gost
Mag

Zatvori, sta ce nam avioni? 🤣🤣 E kuku vasem mozgu kojeg nemate

Zoran
Gost
Zoran

To nijesi pitao i razmisljao kad si sa Bojanicem, Spajicem, Milatovicem i ostalom kumpanijom ugasio 200 letova staroj avio komaniji. Pami se posle hvasis dobra sezona. Nema turizma da ne poniizavam okruzenje, bez zapada, ZAPAMTI.

Valter
Gost
Valter

Da odgovarate za postupke. Samo to.

Anthropos
Gost
Anthropos

Što da se radi? Zovite Bojanića on (sve) zna. Posebno kako da uništi aviokompaniju i pokloni putnike Air Srbiji? A logorejični ministri – poletarci neka finansiraju ovaj projekat. Oni imaju para. Ostalo im je valjda nešto od onog zaduživanja od 1 milijarde EUR-a?

Celo_MNE
Gost
Celo_MNE

0 Eura? Bravo apostoli nesposobni.

Radivoje
Gost
Radivoje

Ugasiste Montenegro airlans, ugasite i Air. Vi inače ne znate da stvorite nesto novo. Rodjeni ste samo da unistavate.

pgcanin
Gost
pgcanin

Ako vec ocete da date aerodrom dajte ga nekom low costeru da napravi hub kao sto je wizz u Tirani dje je napravljen bum. Dakle gasi Air M, izdaj aerodrom(iako je to greota, ali nacin na koji se vodi ne daje drugu opciju), low costeru obezbijedi hub, subvencionisi malo frekfentniji broj letova ka vecim aerodromima kao sto je Frankfurt i… Više »

Del Pero
Gost
Del Pero

Pg canin svaka cast na ovom sto si napisao to treba uradit

Propelerac
Gost
Propelerac

Za pocetak kurs engleskog svima da se plati, mada ni kurs ljubaznosti ne bi bio na odmet

RRRRRR
Gost
RRRRRR

E da je čut koliko smo zaradili od turizma ove dvije godine pa da s mre?! Prihod prihod ponavljaju obije vlade:zarada?

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Pitaš li to sad nas🤣🤣🤣🤣

delboj
Gost
delboj

Pa zar ga niste ugasili, pa upalili, pa ugasili…

Mitar
Gost
Mitar

Ama bas nista. Nastavice da radi to sto radi a ti si trebao to pitat prije no sto ste ga napravili.

Stavra
Gost
Stavra

Kakva aviokompanija pa na stotine ljudi privatno ima dva aviona sa jednim se vozi drugi ima u rezervi ne razumijem kakva kompanija o cemu se radi

Ja ❤🇲🇪
Gost
Ja ❤🇲🇪

Najbolje da ga uzmes ti

Hogar
Gost
Hogar

Predlažem da osnujete novu avio-kompaniju čiji će troškovi osnivanja biti tačno 1€.. #naziv neka bude Sv.Sava Suvorepi Airlines

Darija
Gost
Darija

Ugasite je, kao što gasite Crnu Goru. Sram vas bilo. !!!

oooo
Gost
oooo

Pa druze, kao ministar uzmi podatke o poslovanju Air MNE od samog pocetka do danas pa vidi koliko se Crnoj Gori isplati ta kompanija i koliko je do sad kostala kompanija od NULA eura kako su je zvali u startu. Sad tu nulu niko ne pominje nego su se ucutali. I janvo izbaci te podatke da narod zna koliko su… Više »

biblion
Gost
biblion

možda Spajić zna kako se osniva firma s 0 eura kapitala…Uh!

Eto tako
Gost
Eto tako

Kad upoređuješ rast prihoda prema prethodnim godinama uključi inflaciju, čisto radi tačnije slike.

123
Gost
123

Koji Air Montenegro. Bolje ga ugasiti nego ovako što postoji. Uložite da se svijet ne sprda sa nama. Avio kompanija sa dva aviona.????? Dje to ima.

sirak
Gost
sirak

trenutno imaju samo 1 avion

Lopov do lopova
Gost
Lopov do lopova

Ne dirajte ništa da još žive radnici😂

Send this to a friend