Ekonomija

EasyJet hoće da ulaže u Crnu Goru, Vlada spremna na saradnju

Premijer Duško Marković je saopštio da je Vlada otvorena za strateško partnerstvo sa kompanijom EasyJet, koja je, prema riječima izvršnog direktora te kompanije Johana Lundgrena, zaintersovana za dugoročne investicije u Crnu Goru.

“Crna Gora je atraktivna turistička destinacija i ima ogroman potencijal za dalji razvoj i rast, što je velika šansa za avio kompanije kakva je EasyJet. Vlada je snažno posvećena razvoju turizma ali i poboljšanju sveukupne infrastrukture kao ključnog preduslova za dalji napredak ove privredne grane”, kazao je Marković na današnjem sastanku sa predstavnicima kompanija EasyJet, EasyJet Holidays i Karisma Hotels&Resorts.

On je podsjetio na planove za valorizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu, što je od ključnog značaja za dalji razvoj turizma, s obzirom na to da je Crna Gora pretežno avio destinacija.

Premijer Marković je istakao da je Vlada otvorena za strateško partnerstvo sa kompanijom EasyJet, koja je, prema riječima izvršnog direktora EasyJet-a Johana Lundgrena, zaintersovana za dugoročne investicije. Oni su, preko kompanije EasyJet Holidays, zainteresovani da ponude klijentima jedinstvenu ponudu za odmor u Crnoj Gori, i u tom dijelu cijene partnerstvo sa Karisma Hotels&Resorts koja ima hotelski kompleks u Ulcinju.

Kompanija EasyJet se smatra jednom od najkvalitetnijih lowcost kompanija, u Evropi su drugi najveći avioprevoznik sa preko 1.000 linija i sa, prema riječima menadžmenta kompanije, izuzetnoj operativnosti a niskim troškovima poslovanja.

EasyJet je do sada u Crnu Goru dovezao oko 60.000 turista na letovima iz Londona i Mančestera za Tivat i letovima iz Ženeve. Oni smatraju da potencijali Crne Gore i posebno njena pozicija u regionu, daju uslove za dalji dugoročniji razvoj i povećanje broja turista.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Na minimalcu222
Gost
Na minimalcu222

Dolaze da nam pričaju kako smo super i šta bi sve mogli i da imamo ogroman kapacitet…i kad bi baba imala mu…..I onda se pokupe i nestanu.Sve to pomalo smrdi kao da ih je neko platio da dodju odjenak da se za fine pare slikaju i ća.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kakav nam je mrčeni premijer, čas betonira pasarelu, čas se susrijeće sa nebitnim likovima

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jel ce Papa da leti?

Kole
Gost
Kole

Srbi su Crnogorci.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Da Kole, kad su rodjeni u Crnoj Gori, u Sumadiji Sumadinci, Hercegovini Hercegovci itd.

Gero
Gost
Gero

Šta može avio kompanija da ulaže u CG? Koja je to ekonomija?

Realno
Gost
Realno

“Najkvalitetniji lowcost” ha ha aoook

Bnjj
Gost
Bnjj

A neku fabriku da otvorite da ima i preko zime da se radi

Mne
Gost
Mne

Ne moze ga to pitat, nema kad!

Send this to a friend