Ekonomija

Ekipe CEDIS-a u avgustu intervenisale 1.847 puta

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u avgustu preuzeli ukupno 211.070.466 kWh električne energije, što je za oko 20 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U opštinama Regiona 4 (Budva, Bar i Ulcinj) zabilježen je pad preuzete energije od oko 40 odsto u odnosu na vrijednosti ostvarene tokom avgusta prošle godine. Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2), sapštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Kako navode, očitano je ukupno 384.601 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze
se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u avgustu 1.847 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je 255.753 hiljada eura.

“Na nivou sekundarne mreže u pripremnoj fazi su četiri investiciona projekta, čija je planirana vrijednost oko 350 hiljada eura. U toku su radovi na trafosotanici 10/0,4kV “Eurozox” u Danilovgradu i izgradnji stubne trafostanice 10/0,4 kV Bušnje; u Pljevljima, kao i radovi na izgradnji dvosistemskog dalekovoda 10 kV “Petnjica” u Beranama. Za ove investicione radove izdvojeno je oko 150 hiljada eura”, dodaju iz CEDIS-a.

Na distributivnu mrežu je tokom avgusta priključeno 345 novih korisnika.

“Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 969 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 330 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma”, navode iz CEDIS-a.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i a mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za preko 409 hiljada mjernih mjesta npodručju Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dule
Gost
Dule

Nema nidje na avgustovskim racunima ona 4€ koje s gradjani trebali da dobiju zbog koriscenja elektronskog servisa za placanje računa. Postena elektroprivreda

citizen
Gost
citizen

Kako nema,na racunu za avgust se jasno vidi ta stavka,u pretplati smo 4€.

Send this to a friend