Ekonomija

Eko katuni na Bjelasici stožeri razvoja ekoturističke ponude u Kolašinu

Za Kolašin možemo da kažemo da zaista ima velike prirodne potencijale i samim tim razvija gotovo sve vidove selektivnog turizma. Prevashodno to je eko turizam, a ono što je veoma interesantno za turiste koji dolaze u grad su i eko katuni na Bjelasici, za koje možemo reći da su stožeri razvoja eko turističke ponude u samom gradu, kazala je Marija Brajović, direktorica TO Kolašin.

“Značajna tačka za posjete je i nacionalni park sa svim aktivnostima koje se mogu sprovoditi u okviru granica samog parka. Tu su pješačke staze koje su markirane, vožnje čamcima, noćenja u bungalovima, kao i posjeta restoranu koji ima jednu izuzetnu gastronomsku ponudu”, kazala je Brajović.

Osim prirodnih potencijala i svega onoga što je valorizovano u turističke svrhe, važan segment razvoja je i manifestacioni turizam kojem se poslednjih godina posvećuje značajna pažnja. To su Tango kamp, Etno kamp, Festival alternativnog teatra-Korifej.

“Manifestacije su značajne za sam razvoj Kolašina kao turističke destinacije. Ove godine u okviru Tango kampa bilo je preko sedam stotina (700) registrovanih posjetilaca, koji su u prosjeku ostajali i do devet dana. I za vrijeme trajanja Festivala alternativnog teatra-Korifej, imali smo turiste iz 20 različitih zemalja. U toku je Sajam suvenira koji će biti otvoren do kraja ljetnje turističke sezone. Sajam je ove godine privukao značajnu pažnju posjetilaca koji su na jednom mjestu mogli da vide sve te domaće proizvode, ručne radinosti Kolašinki i Kolašinaca. Ni ove ove godine nijesmo zaboravili na najmlađe posjetioce grada, pa smo tokom ljetnje sezone, a i do samog kraja ćemo imati, organizovane animacije za djecu”, zaključila je Brajović.

Send this to a friend