Ekonomija

Ekskluzivno na CdM-u: Ovako će izgledati novi-stari hotel Durmitor

Umjesto najstarijeg hotela na Žabljaku, čije je rušenje počelo prije nekoliko dana, biće izgrađen novi hotel sa pet zvjezdica potpuno identične, ali unaprijeđene spoljašnje arhitekture, kazali su predstavnici kompanije Adriatic Properties iz Budve, koja je prije godinu i po kupila hotel Durmitor.

FOTO: CDM

Kompanija Adriatic Properties predstavila je danas u Žabljaku idejno rješenje za izgradnju hotela Durmitor.

Nakon realizacije ove investicije, Žabljak će obogatiti autentičnu ponudu kroz kategoriju novog hotela opsega pet zvjezdica, sa kapacitetom od 70 soba sa 140 ležajeva. Hotel će imati dva restorana, klub za djecu, unutrašnji i spoljašnji bazen, dok će u podzemnim etažama raspolagati sa parking prostorom, konferencijskom salom i spa centrom.

Pored novog hotela planirana je izgradnja 11 vila u šumi u okolini hotela Durmitor koje će takođe morati da zadovolje zahtjeve objekata od pet zvjezdica.

“Preduzimanje konkretnijih koraka počeće od trenutka izrade državne studije lokacije za navedeni lokalitet. Onog trenutka kada se završi studija lokacije, moći ćemo da uzmemo urbanističko tehničke uslove na osnovu kojih ćemo krenuti u dalju detaljniju razradu projekta, nakon čega možemo krenuti i u građu na navedenom lokalitetu”, kazao je CdM-u izvršni direktor kompanije Goran Bencun.

<<<Počinje uklanjanje hotela Durmitor i bungalova<<<

Uklanjanje postojećeg objekta počelo je 30. aprila, a predstavnici investitora uvjeravaju da će se posao završiti u narednih 30 do 45 dana, prije 15. juna kada počinje ljetnja sezona na Žabljaku.

FOTO: CDM

Stručni saradnici investitora su objasnili i zašto se nije pristupilo rekonstrukciji starog hotela.

“Analizom je utvrđeno da je objekat hotela Durmitor statički i strukturno propao zbog višegodišnjeg uticaja atmosferskih padavina i prodiranja istih u sam objekat, što je dovelo do potpune nestabilnosti objekta, truljenja unutrašnjih i spoljnjih materijala, te je uklanjanje objekta praktično bilo jedino rješenje”, objasnio je arhitekta Studio K Dragan Komatina.

Zbog nepostojanja adekvatne tehničke dokumentacije, investitor je prije rušenja snimio stari hotel, iznutra i spolja, kako bi se prilikom projektovanja, a kasnije izgradnje, ispoštovale sve karateristike postojećeg hotela Durmitor.

Pored navedenog, investitior je snimio i okolni teren na parceli na kojoj se nalazi hotel i markirali su svako stablo na lokaciji kako bi se projekat kao takav uklopio u okolni ambijent i kako bi se uticaj na samoj lokaciji sveo na minimum.

Prioritet zapošljavanje ljudi sa Žabljaka i sjevera

Nakon dobijanja neophodne dokumentacije, rok za izgradnju hotela i okolnih vila je tri godine, a predviđena je investicija u vrijednosti od preko 20 milona eura.

Novim hotelom će upravljati renomirani hotelski svijetski operater, koji će imati obavezu da prilikom zapošljavanja prioritet da ljudima sa Žabljaka i sjevera Crne Gore.

Podsjećamo, ugovorom koji je potpisan 2. septembra 2016. godine, hotel je prodat kompaniji Adriatic Properties.

Hotel se prodavao po cijeni od 643.739 eura, kao dio imovine Ski centra Durmitor u stečaju. Adriatic Properties je za hotel ponudila 650.000 eura, što je oko 6.000 eura više od tražene cijene.

Kompanija je 5. septembra 2016. godine avansno uplatila 15 odsto, odnosno 97.500 eura, a ostatak novca- 552.500 eura je uplatila 22. novembra iste godine.

Budvanska kompanija već nekoliko godina uspješno upravlja Aman rizortom na Svetom Stefanu, hotelom Kraljičina plaža u Miločeru, kao i hotelom Maestral u Pržnu.

Slađana Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Mali mrav mali mrav u grudima nesto…. ne tako, ajmo ponovo.. Milion milion u izgradnji nesto, moram da ga nadjem da uzmem jos sestooooo….oj haaaaaa

Belgiju u NATO!
Gost
Belgiju u NATO!

12 posprdnih komentara ovog Ve$e! Da nije malo mnogo?

Ve$a
Gost
Ve$a

Opet BLEčićevac hahaha! Sto reci a ne zaplakati?!

Belgiju u NATO!
Gost
Belgiju u NATO!

Plači Ve$a, plači, to ti je najpametnije. I pogledaj se ponekad u ogledalo! 13 puta si se javio, a ništa nijesi rekao, osim o sebi! Isplači se!

Vitez I reda
Gost
Vitez I reda

👏👏👍👍svaka čast da se radi…Žabljak treba da bude centar turizma…centar za zimske igre Evrope. To sa svojom ljepotom može da bude i ljeti i zimi. Žajaku trebaju akva parkovi, bazeni…

RacerRXL
Gost
RacerRXL

3D prikazi su amaterski, pa ne mozemo dovoljno da cijenimo ljepotu projekta. Moze se naslutiti da ce prelijepo da izgleda! Moja porodica i ja jedva cekamo 🙂

Kenan
Gost
Kenan

Juce sam se vratio iz ceske, familija mi zivi u austriji…. obiso sam skoro cijelu evrepu… al sta je zapazit, to da je da nase komunalno uzas , s obzirom da zivim u amsterdamu i srecem svakodnevno nase ljude jer imam privatnu firmu … svi se slazu da ulazu i pomognu…. da smeca nema porered puta da sela imaju kontenjere… Više »

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

A ima li dje da se uveze malo mozga. Mozes ti postaviti kanta i kontejnera koliko oces, opet cemo isto radit….. Jasenovac je jedini lijek😉

Ana
Gost
Ana

Sve pohvale za odgovornu i uspješnu kompaniju Adriatic Properties. Srećno.

Ve$a
Gost
Ve$a

Hotel je prelijep, ambijent takodje! Zelim im svaki uspijeh, Zabljak je divan gradic,zaluzuje nesto ovako! Ovo moze samo da smeta zluradnicima koji buducnost vide tako sto bi zapośeli u fotelje i satirali one koji su uspjesniji, bolji i ljepsi. Sreca pa im se snovi nikad nece ostvariti! Zabljacani, ne dajte grad Cetnicima!

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

U ljepoto, i ti i ovi sto tj lajkuju. Nagledao sam se ja dlika i projekata u zivotu dosta. Nema hotela, pobro…. Eto ti slika i gledaj da se udobno smjestis…. hahahahaha

Psihički bolesn
Gost
Psihički bolesn

Jelena moram videti kako ces reagovati na ferrari 😂❤❤❤❤❤❤❤

Gramat
Gost
Gramat

Potpuno identično je pleonazam. Ili je ,,potpuno isto”, ili je ,,identično”.

Zabljak
Gost
Zabljak

Hotel se prodavao po cijeni 6,55 miliona. U svakom slučaju prvi ozbiljni investitora na Žabljaka. Neka mu je bog upomoć sa kadrom.

Ve$a
Gost
Ve$a

haha, pa nisi zar mislio da ce neko iz zabljaka radit u ovakvom hotelu?!

Musa
Gost
Musa

Sa onim divljanima neka mu je Bog u pomoc.

Ve$a
Gost
Ve$a

Musa, bice da si ti iz pitomine nekakve?!

Peđa Bojović
Gost
Peđa Bojović

Strai hotel Durmitor je bio, što se tiče eksterijera, lijepo uklopljen u ambijent tog dijela grada i nadam se da eksterijer neće odudarati od bivšeg hotela. Naravno da je trebalo napraviti novi hotel ali trebalo je ispoštovati i stari eksterijer. Mislim da bi to bio pun pogodak. U principu poštujem sve što je dobro ali mislim da u mom kraju… Više »

Zabljak
Gost
Zabljak

Stari hotel kao što ste rekli BIO JE.
DANAS SU NOVA VREMENA

Ve$a
Gost
Ve$a

Ti iz Zabljaka nisi sigurno! Ne mlatunjaj

Mirko
Gost
Mirko

A ti si iz Nikšića, pa nikome ništa.

Ve$a
Gost
Ve$a

I ponosim se time! A na Zabljak dolazim, imam tamo dobrih prijatelja, prelijep je grad i obozavam da odem tamo i ljeti i zimi, zelim im svaku srecu i napredak bez zluradnika i oboljelih umova koji nista od zivota nemaju a sve zivo kritikuju!

Ve$a
Gost
Ve$a

Pa citas li ti da ce biti identican kao stari?????

veso
Gost
veso

sve te stare hotele treba srusiti i napraviti nove, i kakve veze ima hoce li biti identicni ili ne,pa bolje imati hotele koji rade nego one aveti od gradjevina napustene i sumorne,onakva priroda …….koga briga je li identican bitna je dobra cijena i dobra ponuda.

Djuro
Gost
Djuro

Onda ukoliko znas kako izgleda stari hotel onda vidis na slikama da je izgled starog hotela zadrzan u potpunosti

Sss
Gost
Sss

Mi, gradjani Crne Gore, mozemo da gledamo…

Ve$a
Gost
Ve$a

I ti si dio Cetnika ili Pocetnika?! Aha, vazi!

Gulag Nagib
Gost
Gulag Nagib

Sad ce opozicioni i placeni NVO botovi da kukaju kako je srusena tradicija Crne Gore. Hotel koji je “dusa Zabljaka i sjevera”. Kako ce sad “odvratne staklene gradjevine” da kvare idlicnu sliku. Sve to iako taj Hotel nicemu ne sluzi godinama i sto rekonstrukcija nema nikakvog finansijkog ni drugog smisla. Naravno pozadina takih kampanja je dvojaka zavisno od cilja i… Više »

ko_o_cemu
Gost
ko_o_cemu

ahahahhaahhahahahahhahaha rece DPS-ov bot

Ve$a
Gost
Ve$a

Karate kid iz Zete aj vozaj!
Cujem da bas po Zabljaku dajete metar ukradenih drva za reklamu u necijem dvoristu hahahaha, pa vam sad velike investicije bodu oci jel? Hahahaha!

Hornet
Gost
Hornet

Sjecate li se kako je trebao City kvart da izgleda? Zelenilo, tereni za sport.. ne znam vjeruje li vise iko u ove stvari osim botova sa sendvicima

Ve$a
Gost
Ve$a

Prrrd! Prrrd! To je jedino sto znas!
Rekoh ja, zluradnici cetnicki, samo njima nesto dobro moze da smeta!

Gulag Nagib
Gost
Gulag Nagib

Bot si ti, jer ti nista sto se gradi u Crnoj Gori ne valja. Po tebi je najbolja pusta ledina kakve su nekad bile po Ljeskopolju i sendvic koji nam onda milostivo udijeli bratska srpska ruka da ne krepamo nego da slusamo i rusimo Dubrovnike i Kupare dok pas nema za sto da nas ujede

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Samo da ne bude poslje 2-3 mjeseca obustavljeni radovi “firma bankrotirala” i da sve stane napola

Smeško
Gost
Smeško

Ao, kakva ekskluziva. Važan, ma prevažan kapitalni projekat od preko milijardu dolara za državu. Ovo se čekalo. Ovo se dešava jednom u 100 godina. Crna Gora je centar svijeta. Svaka čast. Ogromnu korist će država imati od otvaranja hotela. Lajk!

Ve$a
Gost
Ve$a

Gando jesi to ti? Hahahahahhahahha!!!

Ve$a
Gost
Ve$a

Bravo! Odlicno! Svaka cast!
Ovo samo moze da smeta sljedbenicima aljekse becica, nikome drugom!

Lipovo
Gost
Lipovo

Arhitekti i investitoru sve pohvale za projekat i uklapanje u ambijent. Napokon odgovorni struchnjaci!

Darko
Gost
Darko

Slusaj lipovce iz murtovine sta radi

Ve$a
Gost
Ve$a

Ti li si onaj sto s crvenom kravatom pali selfije po vazdan i pljuje po facebooku? Super je to, no pośeti zubara prije nego opalis selfie,na to si zaboravio? Hahahhaha!

Vase ime
Gost
Vase ime

Izgleda kao da je iz bajke…i bice tako… nazalost

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Bravo

Blanco
Gost
Blanco

Lijep!!! Kao iz bajke!

Djuro
Gost
Djuro

Bravo, lijepa i pozitivna vijest. Dobro je da se gradi na sjeveru.

Podgoričanin88
Gost
Podgoričanin88

Pa nek se bune glupi ljudi…

Send this to a friend