Ekonomija

EPCG izvezla 51 milion eura struje

Elektroprivreda EPCG je uvezla prošle godine 1,1 teravatsat struje vrijednosti oko 58,3 miliona eura, dok je istovremeno izvezla 0,8 teravatsati vrijednosti 51,1 miliona eura, prenosi list Elektroprivreda.

Izvršni rukovodilac Direkcije za upravljanje energijom u EPCG Darko Krivokapić ističe da je prethodna godina bila veoma izazovna i nepredvidiva.

“Imajući u vidu disperziju hidroloških prilika tokom 2019. godine, kao i radove vezane za revitalizaciju generatora u hidroelektranama i redovne remonte proizvodnih jedinica, smatramo da je tokom 2019. godine urađen dobar posao
kada je u pitanju trgovina električnom energijom, prvenstveno iz ugla snabdijevanja potrošnje, kao i iz ugla angažovanja proizvodnje”, kazao je Krivokapić listu Elektroprivreda.

On navodi da su fjučers cijene za prošlu godinu, tokom 2018. pokazivale da će se zadržati rast cijena, naročito sa naglim rastom cijena dozvola za emisije CO2 pa je cijena band energije dostizala i 64 eura po megavatsatu.

Krivokapić objašnjava da su tokom prethodne godine cijene na spot tržištu pale tokom prvog kvartala, tako da je na kraju ostvareni prosjek cijene električne energije za 2019. na HUPX berzi iznosio 50,36 eura po megavatsatu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kaushung
Gost
Kaushung

A da smo glasali snp nebi je placali a sjedi casti ti

Slavko
Gost
Slavko

Glasali ste DPS, eto vam sad placajte.

marko
Gost
marko

Placamo najskuplju struju u regionu,a oni pored toga jos izvoze struju i zaradjuju milione! Ukinite na racunima gubitke na mrezi,dostavu struje,pdv…

Pjer
Gost
Pjer

Jes nebojse
A mi placamo najskuplju na kugli zemaljskoj

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

Nema opravdanja drzava da gradjanima naplacuje PDV na el energiju!!

Nemanja PG
Gost
Nemanja PG

Tako je, SDP traži da se to ukine, evo već godinu dana…

Svicarska
Gost
Svicarska

Toliko ste nam uzeli u novcu,… preko repova, i PDVa duplo po potrošenom stanju. Moža novac „izvozite” …

Send this to a friend