Ekonomija

EPCG: Za većinu kupaca od 1.juna računi niži do pet odsto

Kao što je ministarka ekonomije Dragica Sekulić najavila u intervjuu za CdM, primjena tarifnih modela prema kojima struja poskupljuje od 2,7 do šest odsto odložena je do prvog juna, saopšteno je danas iz EPCG.

“Predložemim tarifnim modelima i ukidanjem naknade OIE1 do 300kWh, kumulativni efekat za budžet domaćinstva, biće umanjenje računa od 2,5 do 5,5 odsto za ovu količinu potrošnje”, navode u EPCG.

Kako su dodali, za potrošače sa visinom računa do 60 eura vrijednost računa će biti na istom nivou.

“Dakle, preko 80 odsto domaćinstava, čija potrošnja je do 600 kWh, imaće iste ili umanjenje račune od 1. juna. Samo pet odsto potrošača, čiji računi iznose oko 100 eura, novom korekcijom cijena u tarifnim modelima, plaćaće oko jedan odsto više nego što to čine u skladu sa trenutnim cijenama”, ističu u EPCG.

U slučaju da je domaćinstvo jedno od skoro 200 hiljada članova Zlatnog tima, uračunava se dodatni popust od 13 odsto a uključujući još 18 hiljada korisnika subvencije Ministarstva rada i socijalnog staranja iz kategorije ranjivih kupaca činjenica je da će većina domaćinstava imati smanjenje budžetskog opterećenja prilikom plaćanja računa za električnu energiju.

“Upravo je to i bilo cilj EPCG da svoje usluge unaprijedi i prilagodi potrebama potrošača, a odabirom  jednog od ponuđenih tarifnih modela snabdijevanja, stimuliše se energetska efikasnost i smanjuje budžetsko opterećenje kupaca u zavisnosti od načina potrošnje i povoljnosti tarifnog modela”, objašnjavaju u EPCG.

Kupci će, ističu, moći jednom u toku kalendarske godine da izaberu tarifni model, a informaciju o tome koji najviše odgovara njihovom načinu potrošnje mogu da dobiju na šalterima lokalnog snabdijevanja ili besplatnim pozivom na broj call centra, 19100.

“Uz to, na web portalu EPCG već je postavljen kalkulator a domaćinstva će ubrzo dobiti i ilustrativni flajer sa svim relevantnim informacijama za izbor modela. Kupci koji su tokom aprila potpisali ugovor o izboru tarifnog modela primjena istog stupiće na snagu od 1. juna. Pažljivo ćemo pratiti primjenu ponuđenih modela i uz puno uvažavanje sugestija potrošača, poslije određenog vremena, eventualno ćemo praviti određene izmjene i dopune u cilju da zadovoljimo potrebe svih zainteresovanih strana”, zaključuje se u saopštenju.

11

avatar
1000
11
0
0
 
11
amoBoka kotorskaBoleBojanJavise
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
amo
Gost
amo

OVCE se drze radi vune i jagnjadi,kad vise se ne jagnje onda ih zakolju,tako i ovaj narod sluzi ovim prepametnim ministrima.U PAMET SE CRNOGORCI!!!

Boka kotorska
Gost
Boka kotorska

Kohi spin,o o ni Gebels ne bi bolje smislio

Bole
Gost
Bole

Tuzan smo mi narod. Radimo za sacicu ljudi, umjesto da oni rade za nas. Opametimo se.

Bojan
Gost
Bojan

Ovo je jedina drzava na svijetu gdje poskupljenje znaci da ce se placati manje.

Javise
Gost
Javise

Blažovi i Milovi kW/h

QuQu
Gost
QuQu

Ako nastavi CDM SA ovakvim tekstovima za nivo inteligencije ispod 80 ozbiljno razmišljam da prestanem sa čitanjem ovog portala…

Crnogorka🌻
Gost
Crnogorka🌻

EPCG voli šalu malu…ne sprdajte se sa ovim umornim i istrošenim narodom !!!

Prc CG
Gost
Prc CG

Hahahahahahah….Ljudi je li ovo moguće kakva je ovo demagogija i ispiranje mozga,pa ovo je priča za predškolski uzrast!!!!!

Titogradjanin
Gost
Titogradjanin

Hvala vam sto ste mi omogucili da ne placam ovu taksu na racunu koji mi obračunavate na potrošnju u mojoj kuci na selu, u koju podjem jednom u dva mjeseca. Od tako ustedjenih para, vodim djecu u Diznilend. Hvala vam ❤️❤️❤️

Trabant
Gost
Trabant

Nizi za 5 % u odnosu na januarski? Hahahahah

Lipovo
Gost
Lipovo

Matematichke modele obrachuna I primjene ,,obojenih tabelica,, potrossnje struje EPCG kao izum bih preporuchio CERN-u

Send this to a friend