Ekonomija

Etihad bi da Montenegro Airlines preseli u Beograd

montenegro-airlines.jpg

Na sastanku je usmeno predstavljen jedan od planova Etihada kojim bi sjedište Montenegro Airlinesa bilo preseljeno iz Podgorice u Beograd, dok bi broj radnika drastično smanjen sa 450 na 120 zaposlenih.

Tokom razgovora predstavnici Etihada su naglasili i da postoji mogućnost da se jedan “embraer” iz Podgorice prebaci u Italiju, dok bi drugi bio vraćen po isteku ugovora o iznajmljivanju.

Ovo nije prvi put da se Etihad interesuje za Montenegro Airlines. Ova poznata avio-kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i ranije je pokazala zainteresovanost za Montenegro Airlines, ali do dogovora nije došlo jer su zahtjevali i ulazak u vlasničku strukturu Aerodroma Crne Gore.

Sličnu stvar Etihad je prije dvije godine uradio u Srbiji kada je preuzeo 49 odsto akcija tadašnjeg JAT Airwaysa dok je država Srbija ostala vlasnik 51 odsto akcija. Nakon toga ime kompanije je promijenjeno u Air Serbia. 

Kako je ranije objavljeno u crnogoskim medijima Etihad je sa našim nacionalni avio-prevoznikom već pregovarao o zaključivanju poslovnog aranžmana u kojem bi ove dvije kompanije dijelile letove, odnosno stavili svoje kodove na letove na koje se odnosi sporazum.

 

Send this to a friend