Ekonomija

Etihad bi da Montenegro Airlines preseli u Beograd

montenegro-airlines.jpg

Na sastanku je usmeno predstavljen jedan od planova Etihada kojim bi sjedište Montenegro Airlinesa bilo preseljeno iz Podgorice u Beograd, dok bi broj radnika drastično smanjen sa 450 na 120 zaposlenih.

Tokom razgovora predstavnici Etihada su naglasili i da postoji mogućnost da se jedan “embraer” iz Podgorice prebaci u Italiju, dok bi drugi bio vraćen po isteku ugovora o iznajmljivanju.

Ovo nije prvi put da se Etihad interesuje za Montenegro Airlines. Ova poznata avio-kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i ranije je pokazala zainteresovanost za Montenegro Airlines, ali do dogovora nije došlo jer su zahtjevali i ulazak u vlasničku strukturu Aerodroma Crne Gore.

Sličnu stvar Etihad je prije dvije godine uradio u Srbiji kada je preuzeo 49 odsto akcija tadašnjeg JAT Airwaysa dok je država Srbija ostala vlasnik 51 odsto akcija. Nakon toga ime kompanije je promijenjeno u Air Serbia. 

Kako je ranije objavljeno u crnogoskim medijima Etihad je sa našim nacionalni avio-prevoznikom već pregovarao o zaključivanju poslovnog aranžmana u kojem bi ove dvije kompanije dijelile letove, odnosno stavili svoje kodove na letove na koje se odnosi sporazum.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend