Ekonomija

Evropska unija obezbjeđuje do 60 miliona eura kreditnih sredstava za Crnu Goru

Evropska komisija je potpisala sa Crnom Gorom Memorandum o razumijevanju i obezbijedila prvu tranšu izuzetno povoljnih kreditnih sredstava u vrijednosti od 30 miliona eura, namijenjenih za ograničavanje ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom korona virusa, saopšteno je iz EU info Centra.

“Riječ je o samo dijelu podrške koja će biti dostupna Crnoj Gori, u sklopu Programa makroekonomske finansijske pomoći, vrijednog do 60 miliona eura”, navodi se u saopštenju.

Ovaj vid podrške, kako su kazali, nadopunjuje prethodno odobrena bespovratna sredstva u iznosu 53 miliona eura, koje je Evropska unija bezbijedila za nabavku hitne medicinske opreme i pomoć socijalno ugroženim pojedincima, preduzetnicima, kompanijama, zdravstvenom sektoru i drugim sektorima u Crnoj Gori koji su najviše ugroženi krizom izazvanom korona virusom.

“Otpuštanje druge, posljednje, tranše povoljne kredine podrške, do ukupnog iznosa od 60 miliona eura, zavisiće od ostvarenja uslova navedenih u Memorandumu o razumijevanju, poput jačanja javnih finansija, borbe protiv korupcije, snaženja finansijske stabilnosti, unaprjeđenja poslovnog ambijenta i reforme socijalne zaštite. Program pomoći će biti obezbijeđen za period od 12 mjeseci”, dodaje se u saopštenju.

Program makrofinansijske podrške Crnoj Gori dio je paketa vrijednog tri milijarde eura, kojeg je Evropska komisija predložila za deset zemalja iz procesa proširenja i iz susjedstva Evropske unije, kako bi im pomogla da ograniče ekonomske posljedice pandemije korona virusa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milutin
Gost
Milutin

A ne valja vam mini Šengen? E ako

Dgra PG
Gost
Dgra PG

To je za zaostale u razvoju , tipa Srbija, BiH, Kosovo, Albanija.

Баранин
Gost
Баранин

Ни 60 милиона нам не дају него попола и ако је кредит, страшно. Комшије нам добише 60 милијарди улагања (хиљаду пута више). Све че се боље виђери што је Мали Шенген.

Duća
Gost
Duća

Ovoliko Montenegro Airlines sprdi za 3-4 mjeseca

Mila K
Gost
Mila K

Nije 60 nego 30, a drugih 30 tek ako se ispune uslovi. Čitati pažljivo sitna slova.

Bnjj
Gost
Bnjj

Cg trebaju hoteli koji rade cijele god, fabrike, putevi idr a ne donacije

Slobodna cg
Gost
Slobodna cg

Da, Ali fabrike hrane a ne kakveih mašina i tehnologije u Cg. Nijesmo mi za tehnogiju i točka dok je Germanac pravio mercedes mi nijesmo imali motiku kako treba zati barali samo turizam usluge

Jedan
Gost
Jedan

Bravo zaduzujte se svaka vlast moze to raditi.

Računovodja
Gost
Računovodja

A kome ide osam milijardi, kad mi dobijamo Samo mrvice sa stola od 60 miliona eura.
Ovi je stvarno sramota.

Support
Gost
Support

8 ili 3?

Bnjj
Gost
Bnjj

Bolje da investiraju da se zaposle ljudi

Ehm
Gost
Ehm

A dje da se zaposle?

Djoko
Gost
Djoko

E vala pretrgli su se

Med.
Gost
Med.

a to je ništa za nas…mi smo grdni duzni

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

sad smo jos 60 miliona vise!

Send this to a friend