Ekonomija

Fabris ima šest primanja i tri stana

Viceguverner za finansijsku stabilnost i platni promet Centralne banke Crne Gore CBCG Nikola Fabris zaradio je tokom prošle godine 85.474 eura, piše Dan.

On je u izvještaju o imovini i prihodima, koji je Agenciji za sprečavanje korupcije ASK predao krajem decembra, naveo da je vlasnik dva stana od 57 i 37 metara kvadratnih, suvlasnik jednog od 95, dok je njegova supruga Jelena suvlasnica stambene jedinice od 95 kvadrata.

Fabris je naveo da mu je kao viceguverneru za finansijsku stabilnost i platni promet plata bila od 4.200 do 4.600 eura, a ukupno je za godinu zaradio 49.111.

Uz platu je prijavio i dodatak od 500 eura mjesečno, a za godinu je na ime regresa dobio 130 eura, programa restrukturiranja javnog duga 500, objavljenih radova u časopisu „Journal of Central Banking theory and pracitcie” 150, mentorstva za doktorate na Univerzitetu Crne Gore 1.531, zimnice 400, povraćaja više uplaćenih poreza i doprinosa 7.346, i za naučno-istraživački rad na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 2.332 eura.

Od nastave na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Fabris je za godinu zaradio 15.074 eura, na doktorskim i master studijama na istoj ustanovi 2.003, a kao član komisije za odbranu doktorata na Univerzitetu u Novom Sadu 327 eura.

Na ime prihoda od objavljenih monografija Fabris je zaradio tokom prošle godine 1.070 eura.

Njegova supruga Jelena za godinu je zaradila 10.517 eura, ali u izvještaju nije precizirano gdje je zaposlena.

Fabrisi posjeduju dva „audija” i to A4 i Q3. Viceguverner CBCG naveo je da je „audi A3” kupio od plate, ušteđevine i prodaje prethodnog vozila, dok je njegova supruga podigla kredit da bi kupila četvorotočkaša.

Fabris na tekućem računu ima oko 34.000 eura, što je za oko 10.000 više nego što je prijavio u poslednjem izvještaju o imovini, dok na štednom računu ima oko 10.000. Njegova supruga uštedjelaje 5.100 eura.

Fabris je prijavio i da je vlasnik 44 akcije u Hotelsko-turističkom preduzeću Budvanska rivijera, a otplaćuje dva stambena kredita od 40.000 i 35.000 eura, a njegova supruga Jelena je zadužena 10.000 eura.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miconi
Gost
Miconi

Pa svugde u okruzenju su tolike plate u centralnim bankama. E sad druga je prica sto je nekima doslo po svaku cijenu da mu otmu ovo mjesto pa pisu svakakve tekstove protiv njega.

Bor..
Gost
Bor..

Nikola je sjajan covjek i stručnjak. Ne znam zbog čega ga napadaju. Vjerujte da bi CBCG mnogo izgubila da ovaj covjek ode.

Sule
Gost
Sule

Mnogima smeta sto je neko kao on viceguverner, a ne neki poltron. On je jedan od rjetkih koji ima petlju da kritikuje Vladu.

Milena
Gost
Milena

Vrijeme je da shvatimo da se znanje placa. A ovaj ga definitivno ima. Šćeli smo kapitalizam, a u kapitalizmu se sve plaća pa i znanje.

Marko92
Gost
Marko92

On je meni bio profesor. Vrlo strucan i samo je naplatio svoje znanje. Cinjenica na koliko ga Univerziteta zovu da predaje dovoljno govori.

Blavor
Gost
Blavor

Pa kad ovaj covjek,kojije zavrsio ovoliko skola,dr,magistar,predaje na vise fakulteta,pored svoga posla,ne bi mogao da zaradi ovoliko,ko onda moze?…

Sloboda narodu
Gost
Sloboda narodu

A tražio socijalnu pomoć

Djole
Gost
Djole

On jedini posteno radi svoj posao. A sva ona pisanija oko Miga je rezultat borbe za mjesto viceguvernera.

anaonimus
Gost
anaonimus

ajd sad ti nama objasni poreklo imovine da ti ne obucemo prugasto odelce

Markos
Gost
Markos

Nije mi jasno zasto bi ovo nekom bilo bitno i sta zelite da postignete objavljivanjem ovih podataka.

Tako je
Gost
Tako je

Ima ljudi koji mogu od poštenog rada kupiti sve ovo. Kad nađete nekoga ko ne radi niđe a ima više nego on, e to objavite. Počnite od Aca!!!

Kosijer
Gost
Kosijer

Šklapači, debelih glava. Ojadiše ovu zemlju i narod.

kum
Gost
kum

Tacno je imao pravo Mngo da mu pomogne kao socijalnom slucaju. I neka uzimaju of majki da ima za ove sirotane

Rambo
Gost
Rambo

racunaju li se u ove 85.474 hiljade eura i one 500 e sto mu dadoste kao pomoc . Zaradjuje kao doktor u Ameriku

Send this to a friend