Ekonomija

Faliće kreveta u julu

Budva

Iz Nacionalne turističke organizacije rečeno je Vikend novinama da je, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, u Crnoj Gori na jučerašnji dan boravilo oko 67.000 turista, ili osam odsto više u odnosu na 2017.

U šest opština na primorju s nestrpljenjem očekuju prve dane jula, kada turisti u značajno većem broju počinju da dolaze u Crnu Goru, pa ih špicu sezone samo u jednom danu bude tri puta više.

Prema najavama turističkih poslenika i radnika, pred nama je ljeto čiji rezultati bi trebalo da premaše sve do sada zabilježene, kako po broju posjetilaca, tako i po prihodima. Tome u prilog, kako su istakli, idu dosadašnji odlični podaci o posjećenosti svih krajeva naše zemlje.

Kako je rečeno Vikend novinama iz Nacionalne turističke organizacije, podaci lokalnih turističkih organizacija pokazuju da je u Crnoj Gori na jučerašnji dan boravilo oko 67.000 turista, što je osam odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Najveći porast broja prijavljenih gostiju bilježe u Herceg Novom. Tamošnja turistička organizacija navodi da je u tom gradu juče registrovano 14.080 gostiju, što je za čak 23 dosto više nego prije godinu.

Dvocifreni rast broja gostiju bilježe i u Kotoru. U različitim smještajnim objektima boravi 3.728 turista, što je 15 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Prijestonica crnogorskog turizma Budva, može se pohvaliti najvećim brojem registrovanih turista.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aaaaa
Gost
Aaaaa

Kako su mi ovi pametni a nidje nikog nema..samo biznismeni dolaze i pune Hotele a srednja klasa više ni ne postoji tako odakle turisti..od kojih treba da zarade ljudi koji imaju klasicne apartmane..opametite se ljudi..

Puz Demon
Gost
Puz Demon

A nema kukavice.Svi apart.prazni.Dje su vam ti turisti da trcimo za njima.A sto narod lazete kukala vam majka.

justitio
Gost
justitio

Normalno, turisti pohrlili u oslobodjene gradove 🙂

Send this to a friend