Ekonomija

Firma iz Crne Gore u blokadi 16 i po godina zbog duga od 77 centi

Centralna banka Crne Gore

U Crnoj Gori je u blokadi nešto više od 18.000 kompanija i preduzetnika, koji se i dalje nalaze u evidenciji Centralnog registra privrednih subjekata, Poreske uprave i Centralne banke. I dok neke firme i privrednici duguju milione državi, ima i onih koje su, vjerovali ili ne, u blokadi 16 i po godina i to zbog duga od 77 centi.

BLOKADA I ZBOG 25 CENTI

Deset firmi sa novog spiska Centralne banke u blokadi je godinama, a zbirno duguju državi nepunih 12 eura.

Najveći parodoks preduzetnik iz Podgorice Omer Dervanović, koji duguje državi 25 centi, zbog čega ima blokadu računa već pet i po godina.

Slična situacija je i sa firmom za prodaju mješovite robe “Fer trgovina” koja već 16 i po godina je blokirana i to zbog duga od 77 centi.

Dug prema državi ispod euro ima i Društvo za trgovinu i usluge Stanec iz Nikšića. Ova kompanija je u blokadi skoro 16 godina, a duguje 81 cent.

Dva centa više od njih, duguje Taxi Rožaje, koji je u blokadi, takođe, 16 godina.

Veterinarska ambulanta Tivat već 11 godina je u blokadi zbog dugovanja koje iznosi 1,41 eura.

Kompanija Inter Oil za promet robe i usluga Herceg Novi ima dug od 1,45 eura i to punih 17 godina.

Preduzetnica Jelica Matović iz Sutomora u blokadi je 14 godina, a sve zbog 1,48 eura duga.

Firma Andos iz Herceg Novog, u kojoj je pokrenut postupak dobrovoljne likvidacije već 17 godina je blokirana, a dug iznosi 1,51 eura.

Autoprevoznici iz Rožaja Nedžad Šutković i Zeno Murić u blokadi su 15,5 godina, a duguju 1,56, odnosno 1,87 eura državi.

Centralna banka objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalaze 42 kompanije više nego na prethodnom.

U skladu sa Zakonom o platnom prometu, obaveza CBCG je da objavljuje podatke u vezi sa postupkom prinudne naplate i to nazive kompanija, odnosno preduzetnika, njihove matične brojeve, iznose blokade računa i broj dana neprekidnog trajanja blokade.

Iz CBCG su objasnili da se matični brojevi za preduzetnike ne objavljuju, jer se u Centralnom registru transakcionih računa Centralne banke, oni vode po jedinstvenom matičnom broju (JMB) građana, čije objavljivanje nije u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CBCG TRT
Gost
CBCG TRT

Kako ste vi principijelni, ne pravite razliku između centa i miliona

VJERA NEVJERA
Gost
VJERA NEVJERA

A milovi tajkuni stotine miliona evra duguju i nikom ništa – pravna država

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

pa neka su u blokadu kad neće da upla<tetolikoma<li novac pamtim neđe odavno sud donio rješenje da tuženi nije ništa dužan ali dana ime tužbe treba da plati davno je to bilo sudske troškove bilo to u novine recimo 1985 a možda i ranije

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

bad divan tekst …bitan

Milos
Gost
Milos

Nazalost to je tako kod nas. Uzi mi i ovo malo crkavice.

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Hahahahahahahahahahahahaha

Send this to a friend