Ekonomija

Firma Otpadne vode gazduje postrojenjem, Čučka v.d. direktora

Postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda u budvanskom naselju Vještica upravljaće d.o.o. Otpadne vode. Saglasnost za osnivanje tog preduzeća dali su odbornici na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Budva. Većinom glasova usvojena je odluka da se za v.d. direktora imenuje Duška Čučka.

Odbornik Stevan Džaković smatra kako nije bilo neophodno osnivati novo pravno lice, već da se za upravljanje preduzećem mogla osnovati zasebna jedinica u Vodovodu. Komentarišući prijedlog da se Čučka imenuje za v.d. direktora, on je kazao da je riječ o partijskim razlozima te da je trebalo raspisati konkurs.

Predsjednik opštine Dragan Krapović je kazao da je neophodno bilo osnivanje novog preduzeća, jer Vodovod i kanalizacija nijesu na visini zadatka.

“Stanje u Vodovodu nije pogodno da preuzme brigu o postrojenju. Jedan broj radnika iz Vodovoda poslat je na obuku da se osposobe za rad na postrojenju i nijesu se dobro pokazali, niti su pokazali intresovanje”, kazao je Krapović.

Osnivanjem opštinske firme i imenovanjem v.d. direktora stavljena je tačka na saradnju opštine sa njemačkom kompanijom WTE Wassertechnik i austrijskim koncernom EVN koji su gradili postrojenje i gazdovali njime od otvaranja u oktorbu 2014. godine.

9 Komentara na "Firma Otpadne vode gazduje postrojenjem, Čučka v.d. direktora"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend