Ekonomija

Fond za zdravstveno osiguranje i Unija poslodavaca: Nulta stopa tolerancije za zloupotrebu bolovanja

Problematika zloupotrebe bolovanja i njenog suzbijanja biće u fokusu interesovanja Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore FZO i Unije poslodavaca Crne Gore UPCG u narednom periodu, poručeno je sa današnjeg sastanka v.d. direktora Fonda Dragoslava Šćekića i predsjednika UPCG Predraga Mitrovića.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, učesnici sastanka, održanog u prostorijama Fonda, saglasili su se da svi relevantni subjekti u Crnoj Gori moraju pokazati nultu stopu tolerancije na tu pojavu, jer predstavlja značajan sistemski problem sa izraženim negativnim efektima za poslodavce, državni budžet i same zaposlene.

“Ocijenjeno je da suzbijanju problema zloupotrebe bolovanja mora prethoditi uspostavljanje odgovarajuće pravne i tehničke infrastrukture, na kojoj će Fond i UPCG zajednički raditi u narednom periodu”, dodaju u FZO i UPCG.

Ističu da se diskutovalo i o problemima sa kojima se privrednici suočavaju po pitanju nemogućnosti ostvarivanja prava na refundaciju naknade zarade u slučajevima kada koriste mjeru podrške kroz odlaganje plaćanja poreskih potraživanja.

“Predstavnici UPCG su predložili da se pristupi pronalaženju prelaznog rješenja koje bi omogućilo privrednicima da nesmetano ostvaruju pravo na refundaciju zarade. Uz zadovoljstvo tokom razgovora i postignutim dogovorima, predstavnici Fonda i UPCG iskazali su opredjeljenje za razvoj tješnje saradnje po navedenim i ostalim pitanjima koja su od interesa za sistem javnog zdravstva, poslovnu zajednicu i društvo u cjelini”, zaključuje se u saopštenju.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Bnjj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Šćekić direktor e propalo se, ništa nije u Beranama uradio osim šminkanja ulica

Send this to a friend