Ekonomija

Fond zdravstva uplatio osoblju Bolnice Meljine četiri zaostale plate

Nakon štrajkova upozorenja Sindikata, podrške iz skupštinskih klupa i sa građanskih protesta u Herceg Novom, ali prije svega dogovora menadžmenta sa Ministarstvom zdravlja i Fondom zdravstva, radnici Opšte bolnice Meljine su danas dobili četiri zaostale zarade.

Kompletne iznose, sa svim obavezama za prekovremene sate, pripravnost, dežurstva, noćne smjene, Fond zdravstva uplatio je za 144 radnika i 27 sezonaca, potvrdila je Radiju Jadran predsjednica Sindikata Bolnice, Slavica Drobnjak.

“Riječ je o platama za april, maj, jun i jul, sa ostalim obavezama. Ovim su Ministarstvo i fond ispunili što su obećali i što su tražili Sindikat i menadžment. Sve je danas isplaćeno u roku od pola sata. Očekujemo i da od 1. septembra budemo u sistemu javnog zdravstva Crne Gore, te da dalje primamo redovno plate”, kaže Drobnjak.

Ona dodaje i da je ovog ljeta puno posla u ustanovi. Nastoje da maksimalno opsluže pacijenete. Samo na hirurgiji je prosječno od 30 do 40 pacijenata svakog dana. Na internom odjeljenju je takođe krcato pacijenata. Samo proteklog vikenda su spasena 4 pacijenta sa infarktom. Na Zavodu za rehabilitaciju je 130 pacijenata, Sindikalaca i individulaca.

Podsjećamo da je nedavno Privredni sud Crne Gore uveo stečaj u kompaniju Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa.

Stečaj je uveden 9. avgusta na predlog izvršne direktorice Olivere Mihajlović Elez, koja od oktobra 2016. nije mogla od kompanije da naplati 19.040 eura na ime neizmirenih zarada, poreza i doprinosa.

Bolnica nije u stečaju i za očekivati je njeno normalno poslovanje u okviru javnog zdravstva Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eto tako
Gost
Eto tako

Dobili su zaostale plate ali uplate za staž mogu da okace macku o rep jer ce racunati kao da nisu ni radili..

Bokez
Gost
Bokez

Oni su PZU?

Novljanka
Gost
Novljanka

Pominje li iko uplatu zaostalog radnog staza od dvije ipo godine,da ljudi odu u zasluzenu penziju

Novljanka
Gost
Novljanka

Pominje li iko uatu za rafni staz rafnika bolnice za 2ipo godine?

Mr.Bad
Gost
Mr.Bad

Kad podmirite sve obaveze, plate, kredite i ostalo, vratite je Dušku!

Send this to a friend