Ekonomija

Forca: Solana bi trebala biti vlasništvo Opštine Ulcinj, a ne Vlade

Odluka Savjeta za privatizaciju Crne Gore od 21.07.2021. godine da se imovina ulcinjske solane uknjiži kao državno zemljište samo je polovina radosne i očekivane vijesti, jer tu imovinu nije platila Vlada Crne Gore niti ju je primila u posjed, već je to obavljeno od strane Skupštine opštine Ulcinj shodno odluci br. 05-1657 / 2 od 9.05.1965. godine, saopšteno je iz Nove demokratske snage Forca.

Kako ističu, Solanom ne smije raspolagati Vlada, već Opština Ulcinj – čijim se odlukama ta imovina oduzela od vlasnika i koja je, zajedno sa ovim društvenim preduzećem i obeštetila iste.

“Vlada je do sada pokazala punu sposobnost samo da uništi Solani i njenu imovinu, a sada je na njoj da tu imovinu vrati Opštini Ulcinj”, poručuju iz Force.

Prema njihovim riječima, Vlada Crne Gore do sada nije znala i mogla pronaći lopove stroja za pakiranje soli, lopove pumpi, lopove bagera Euronatura.

“Ali na sreću znala je poštovati prostorni plan koji, amandmanom poslanika Gencija Nimanbegua ne dozvoljava bilo kakvu gradnju na ovoj imovini. Pozivamo Vladu Crne Gore, da u skladu sa Zakonom o državnoj imovini, vrati Opštini Ulcinj 14,524,051 kvadratnih metara ove imovine na raspolaganje”, zaključuju iz Force.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Posmatracslanik
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Posmatrac
Gost
Posmatrac

U pravu je..

slanik
Gost
slanik

da nemate i muzičku…..

Send this to a friend