Ekonomija

Formirana radna grupa za rješavanje problema taksi prevoznika

ilustacija

Predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva, kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Ministarstva finansija, Ministarstva javne uprave, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Strukovnog sindikata taksista Crne Gore formirali su danas radnu grupu u cilju poboljšanja uslova poslovanja licima koja je se bave auto taksi djelatnošću i suzbijanja sive ekonomije u ovoj oblasti.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja, radna grupa je formirana na zahtjev kabineta predsjednika Vlade  i kabineta potpredsjenika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem.

“Zadatak radne grupe je da analizira izložene probleme od strane Strukovnog sindikata taksista Crne Gore – Unija slobodnih sindikata Crne Gore i predloži mjere za rješavanje problema auto taksi prevoznika po definisanim oblastima, pripremi Informaciju za Vladu Crne Gore sa predlogom mjera i zaključaka za rješavanje problema auto taksi prevoznika”, dodaje se u saopštenju.

Kako su obrazložili, u toku rada održani su tematski sastanci, po oblastima koje su bile predmet analize.

“Tako da su teme sastanaka bile lokalne odluke o auto taksi prevozu, poreska politika, inspekcijski nadzor kao i izmjene i dopune Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, Zakona o fiskalizaciji, Zakon o turizmu i ugostiteljstvu i donošenje lokalnih odluka o auto taksi prevozu”, zaključili su iz ovog resora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Otvorene oci
Gost
Otvorene oci

Taksisti vrlo cesto prave probleme u saobracaju, sto zbog licne bahatosti i nekulture sto zbog losih uslova za rad. Ali, nisu oni dosli sa Marsa. To su gradjani Crne Gore. Na zalost, tako nam je u svim sferama drustva, samo sto je kod taksista ocigledno jer su na ulici pa “bodu” oci. Dok svi generalno ne podignemo nivo svijesti i… Više »

Mikash
Gost
Mikash

Da ih prvo vratite na polaganje vozackog ispita,ali sve redom,pa tek onda da ih pustite u saobracaj,sta rade po ulicama to je strasno

Send this to a friend