Ekonomija

Formiranje Partnerskog savjeta za regionalni razvoj u završnoj fazi

MInistarstvo ekonomije

U cilju unapređenja politike regionalnog razvoja Crne Gore, Ministartvo ekonomije je iniciralo ponovno uspostavljanje i koordinaciju rada Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, čije formiranje je u finalnoj fazi, saopšteno je iz ovog reseora.

“Savjet čine predsjednik i 30 članova iz reda organa državne uprave, jedinica lokalne samouprave, univerziteta licenciranih u Crnoj Gori i predstavnika udruženja poslodavaca registrovanih u Crnoj Gori, a koji se biraju u skladu sa Odlukom o osnivanju Partnerskog savjeta za regionalni razvoj”, dodaju oni.

Cilj osnivanja Savjeta je, kako navode, praćenje stanja u oblasti regionalnog razvoja i davanje preporuka za preduzimanje mjera za unapređivanje regionalnog razvoja Crne Gore, a neki od zadataka su davanje mišljenja na nacrte Strategija koj se tiču politike regionalnog razvoja, davanje preporuka za utvrđivanje prioriteta u realizaciji razvojnih projekata, kao i sagledavanje efekata primjene politike regionalnog razvoja.

“U sklopu procesa za konstituisanje ovog Vladinog tijela, Ministarstvo je uputilo javni poziv za predlaganje predstavnika NVO za članstvo u Partnerskom savjetu za regionalni razvoj, koji će biti otvoren do 3. avgusta. Pravo učešća na javni poziv imaju sve NVO iz oblasti životne sredine. Zainteresovani subjekti mogu se mogu prijaviti na Javni poziv  prilaganjem potrebne dokumentacije  u prostorijama Ministarstva ekonomije, radnim danima od 7 do 15 časova”, naveli su iz Ministarstva ekonomije.

Send this to a friend