Ekonomija

FOTO: Cetinje: Počela proizvodnja vina u Građanima

U ovoj vinariji danas je upriličena i degustacija vina, a kako je saopšteno tokom današnjeg obilaska, investicija Lipovac, iza koje stoji kompanija Ravil, imaće vinariju i hotel, a u prvoj fazi rada zapošljavaće 30 ljudi sa područja Cetinja.

Bogdanović je istakao da je riječ o primjeru investicije kojom se valorizuju potencijali ruralnog područja.

“Već na samom početku, kada je i naša gradska uprava donijela odluku da pruži punu podršku i podsticaj ovoj investiciji, bilo je jasno da je riječ o ambicioznom projektu. No, iznad svega, taj projekat predstavljao je primjer dobre ideje u kontekstu valorizacije resursa kojima raspolaže naše ruralno područje. Kao rezultat toga, već danas imamo uspostavljanje vinarije čiji kapacitet iznosi 100.000 jedinica, a koji će u narednim godinama, kako sam upoznat, biti čak sedmostruko veći. Nadalje, već danas možemo govoriti o višemilionskoj investiciji u Građanima, zahvaljujući kojoj će u prvoj fazi rada zaposlenje naći oko 30 naših sugrađana”, kazao je on. 

Najveći dio sadržaja kompleksa u Građanima već je izgrađen, pa tako kompanija danas ima 23.000 čokota vinove loze. Kako je već navedeno, naredne godine sa radom će početi 30 zaposlenih, a uz vinariju biće uspostavljen i hotel sa četiri zvjezdice.

Najavljeno je da će vinarija na tržištu ponuditi i vino u amforama, što je nov proizvod na tržištu. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko Gluhodoljanin
Gost
Marko Gluhodoljanin

Sasvim normalna stvar da se
Sasvim normalna stvar da se vino sad pojavi na trzistu. Crmnicanima sto ne popiju pokvari se. Da se tako malo zna o vinu a vecih bukadzija i vinoprvaka no u crmnicu, to mi oci nisu gledale, amanak ni po Bordou. Teke ha..

petar.montajero1
Gost
petar.montajero1

vinopija sam, ali vino iz ove
vinopija sam, ali vino iz ove ” fabrike” , ne ni djabe. uz bocu takvoga ” vina” trebmli bi davati skatulu tableta protiv glavobolje.

Anonimni
Gost
Anonimni

Gazi zlato, cetinski jeGazi zlato, cetinski je pridjev i piše se malim slovom. Ali milo mi je vidjet kako izigravas nekog ko iy njedra ne bi kriknuo DPS, DPS . Ali biće sjutra o SDPu , pa se javni onim tvojim – rekla kazala, cio sam, rekli mi. Nego, ima li koja donacija vise od DPSa nego nekada od SDPa… Više »

nerin
Gost
nerin

Glavno je da oni nešto napišu
Glavno je da oni nešto napišu. A to što neznaju koja je sada godina to nema veze. Neka se malo i ižive, makar na komentare, a koliko su pametni, e to je za proučavanje.

gagi
Gost
gagi

Samo da ne bude kao fabrikaSamo da ne bude kao fabrika cokolade,no vidjet cemo ubrzo kad se oglasi ministarstvo poljoprivrede, ko su i sto su, a Cetinjani znaju ko je vlasnik vjerovatno, jer u ovoj besjedi Bogdanovica ne rece ime gazde. U svakom slucaju je dobro za Cetinjsku opstinu, ali koliko ja poznajem Cetinjane, oni vole da konzumiraju proizvode od… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

okle im grožđe sad
okle im grožđe sad

Anonimni
Gost
Anonimni

danas grozdje, a cokolada
danas grozdje, a cokolada samo sto nije…

gradjanski
Gost
gradjanski

Objekti su ruglo i na divlje, znaci: protivzakonito izgradjeni.
Objekti su ruglo i na divlje, znaci: protivzakonito izgradjeni.

smiletoday
Gost
smiletoday

anonimna / zimska loza.. vi
anonimna / zimska loza.. vi ili niste naucili da citate,ili pojma o vinu nemate,ili vam je oslabio vid pa ne vidite sto pise na etiketama ? ili vam je mozda samo mnogo krivo 🙂

Anonimni
Gost
Anonimni

Vino je proizvedeno prošle
Vino je proizvedeno prošle godine,znači može da počne samo punjenje, a kakva je prošla godina bila najvjerovatnije je da je vranac od makedonskog grožđa.

etr
Gost
etr

vrh! samo naprijed CT
vrh! samo naprijed CT

Anonimni
Gost
Anonimni

Zaklinjem se da cu na
Zaklinjem se da cu na sledecim izborima glasati za Bogdanovica. Jedino sto me u ovoj nasoj zbilji jos moze nasmijetai to su saipstenja o niegovim pregnucima na Cetinju.

Anonimni
Gost
Anonimni

Jao, obozavam ove fotoJao, obozavam ove foto sessene koje radi zet. Ipak, ona od juce o onaj pjaci , ono cu licno kandidovati za nagradu. Neprocjenljivo! Ipak, talenat autora saopstenja se granici sa genijalnoscu. Danas sam zaljubljena u ovo ” uveliko je pocela proizvodnja vina, a danas je simbolicno pustena u rad. . . samo me interesuje od cega su… Više »

ZimskaLoza
Gost
ZimskaLoza

U Građane se grožđe bere u
U Građane se grožđe bere u Aprilu, a počela je i proizvodnja čokolade na Cetinje.

Send this to a friend