Ekonomija

Francuski turoperatori: Zimska turistička ponuda Crne Gore je pravo osvježenje za ljubitelje zimskih sportova

Foto: NTO

Agencija Gold Travel, strateški partner Nacionalne turističke organizacije (NTO), organizovala je studijsku posjetu turoperatora i turističkih agencija iz Francuske.

Kako je saopšteno iz NTO, predstavnici nekih od najznačajnijih turoperatora i turističkih agencija, među kojima su “Travel Emna Event“, “Bemextours“, “MBe“, “Ugo Travel“ i “World – 4U“, kroz višednevni program i različite aktivnosti imali su priliku da se bliže upoznaju sa turističkim atrakcijama Crne Gore. Tokom boravka u Crnoj Gori u periodu od 30. septembra do 4. oktobra, uživali su, kako se navodi, u uzbudljivoj ponudi aktivnog odmora na sjeveru, ali i u čarima crnogorskog primorja.

Foto: NTO
Foto: NTO

“Po dolasku u Crnu Goru posjetili su Šipčanik, gdje je održana prezentacija o istoriji kompanije, i organizovana degustacija više vrsta vina, a sjutradan su imali sastanak sa predstavnicima NTO CG, kompanije Air Montenegro, menadžentom hotela Stara Čaršija i predstavnicima Gold Travel agencije. Nakon toga, obišli su Cetinje, Kolašin, Kotor, NP Biogradsko jezero i NP Durmitor. Pored luksuznog segmenta ponude, imali su priliku da uživaju i u tradicionalnoj kuhinji u crnogorskim katunima”, saopšteno je iz NTO.

Foto: NTO
Foto: NTO

Jedan od učesnika studijske posjete, Philippe Martineau, predstavnik agencije World-4U, već duže vrijeme fokusiran je na promociju neobičnih destinacija, a Crna Gora u tom kontekstu za njega predstavlja pravo otkriće.

“Naročito ga je impresionirala priroda i kulturne znamenitosti Kotora, flora i fauna Biogradske gore, šetnje oko jezera, mnoštvo manastira koje su imali priliku da vide na tim turama, kao i pogled sa mosta na Đurđevica Tari. Na njega je poseban utisak ostavio ski centar Kolašin 1600, jer u zimskoj turističkoj ponudi sjevera vidi naročiti potencijal, jer su francuski klijenti zasićeni Alpima i Pirinejima, te bi skijanje ili pak motorne sanke na crnogorskim planinama za njih predstavljale osvježenje”, ističu iz NTO.

Foto: NTO
Foto: NTO

Izvršni direktor agencije Gold Travel Arbin Pepić je istakao da je zajednička impresija svih posjetilaca da Crna Gora krije pregršt prirodnih ljepota koje smo dužni otkriti svijetu, kao i tople, srdačne ljude koji imaju dovoljno znanja, elana i ljubavi da taj zadatak ispune, a prema njegovim riječima, imali su samo jednu zamjerku – voljeli bi da su mogli ostati duže.

Foto: NTO
Foto: NTO

Po povratku u domovinu, planiraju sastanke na kojima će predstaviti sadržaje koje su imali priliku da vide, kako bi uvrstili Crnu Goru u svoju ponudu.

Imajući u vidu unaprijeđenu avio povezanost Crne Gore sa Francuskom, NTO CG intenzivirala je promotivne aktivnosti na ovom tržištu. U maju tekuće godine organizovane su poslovne radionice u Parizu i Lionu, a ova studijska posjeta rezultat je ostvarenih kontakata na ovoj radionici.

Foto: NTO
Foto: NTO

Pored NTO CG, podršku ovoj posjeti su dali i kompanija Air Montenegro, kompanija Plantaže, hoteli Stara Čaršija, Bianca i Polar Star.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
miki
Gost
miki

nazalost najveci potencijal Zabljak i Durmitor ,ugasio se skoro za zimski turizam.Ona lupetanja oko zasticenog podrucja Unescoa, doveli su do katastrofe,jedna zicara radi stara 50 godina. I Alpi imaju Unesco ali i vrhunska skijalista .Zahvalite sada onim velikim ekolozima sa Zabljaka

Send this to a friend