Ekonomija

Franović: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku

Zarija Franović

Odbor direktora Luke Bar će na današnjoj sjednici ponovo razmatrati izvještaj o poslovanju za šest mjeseci, koji na prethodnoj sjednici početkom septembra nijesu usvojili, jer je eksterna revizija kuće MV konsalt utvrdila da izvješgaj nije tačan, odnosno da preduzeće nije završilo sa 600 hiljada dobiti, već sa minusom od 50 hiljada eura.

Na današnjoj sjednici, prema saznanjima Dana, razmatraće se i plan rada za oktobar, dok postoji mogućnost da bude priče i o smjeni izvršnog direktora Zarije Franovića, kojem je na prošloj sjednici saopšteno da više ne uživa povjerenje borda direktora. Do juče, prema pouzdanim informacijama tog lista, nije podnošena inicijativa za njegovu smjenu.

U vezi sa polugodišnjim izvještajem i njegovim statusom u državnoj kompaniji, juče smo kontaktirali sa njim.

“Urađena je revizija izvještaja o poslovanju za šest mjeseci i razmatraće se na sjednici odbora. Ne mogu vam ništa reći u vezi sa tim, jer je to poslovna tajna”, rekao je Franović.

Komentarišući navode o smjeni, kazao je da je problem sa izvještajem drugačije tumačenje međunarodnih računovodstvenih standarda i da nema namjeru da podnese ostavku.

“Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku na mjesto izvršnog direktora. Samo drugačije tumačimo međunarodne računovodstvene standarde”, kazao je Franović za Dan.

Jedna od tačaka koje bi se mogle razmatrati na sjednici borda jeste i isplata razlika u zaradama radnicima Luke Bar. Za 650 sadašnjih i bivših radnika dogovoreno je da se isplate 2,3 miliona eura za neto zarade. Do sada su razlike isplaćene za oko 250 radnika iz operative, dok za ostalih 400 radnika nisu. Rok za isplatu po sporazumu je bio kraj juna, pa je Sindikat Luke Bar u utorak pisao bordu i tražio da se svima isplati novac.

Franović je kazao da imaju novac za isplatu radnika, te da će nastaviti sa plaćanjem narednih dana, ali da ih usporavaju pravne procedure.

On tvrdi da niko nije pokretao proceduru za njegovu smjenu, te da se radi i posluje u normalnim okolnostima.

“Nakupilo se problema iz ranijeg perioda, ali ih rješavamo malo pomalo. Ne možemo sve riješiti preko noći”, izjavio je Franović.

Luka je u većinskom državnom vlasništvu. Vlada je prije dvije godine namjeravala da je privatizuje, ali se od toga odustalo. Franović je na mjesto izvršnog direktora došao u avgustu prošle godine.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kontraš
Gost
Kontraš

“…Samo drugačije tumačimo međunarodne računovodstvene standarde”. Znači, kad mi dijete ne uradi dobro pismeni iz matematike da kažem profesoru da su različito tumačili zadatke, i da su oboje u pravu?

Merai
Gost
Merai

Dje je taj odbor direktora da makne ovog lopova?

Shuabi
Gost
Shuabi

Malo li je funkcija promijenio ovaj i njemu slicni, tuzno i jadno Crna Goro moja kad ti ovakvi kroje kapu.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zašto bi podnosio ostavku kad jos uvijek nije unistio Luku ?

Starac Fočo
Gost
Starac Fočo

Rijetko iritantan lik a obraz kao đon, možda je i zreo da se tužilaštvo pozabavi s’ njim.

Baranin
Gost
Baranin

Zreo je on odavno za tužilaštvo,nego su skupljali dokaze protiv njegai sada je konačno došlo vrijeme da odgovara za sve pronevjere novca počevši od komunalnog Bar,pa zeljeznice, itd!!!!!
Valjda će se konačno pozabaviti i sa porijeklom njegove imovine koju je vjerovatno stekao na “pošten” način….
Dosta je bilo Franovicu,dosta si silijo!!!!

2006
Gost
2006

Ništa čudno – obraz mu ne smeta

Vojo
Gost
Vojo

Ada ne greota da ostanemo bez takvog strucnjaka.Da se ja pitam mrsaknuo bih te ne bih te ni pita neznalice

Prcko
Gost
Prcko

Opa. Umiri se odbor direktora. Grmi grmi pa miš pade. Ispadoše oni miševi. Umjesto da smijene Franovića, on će sve njih posmjenjivati.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Frojd je rekao: “Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida”! No Coment!!!

Jordan23
Gost
Jordan23

Jadno

CG volim💗
Gost
CG volim💗

Kakva nadobudna izjava EgoFranovića, mora da je sebe “zaheftao” za fotelju pa “ne mere ‘š nje ustat” ili su ga ti Čudni MRS zaista Zbunili!!! 😅

bane
Gost
bane

Malo mu je sto se napunio u zeljeznici sad i luci bar treba da napuni kofere e drzavo sram te bilo za koga glasah.

Aco
Gost
Aco

Niko nije ni mislio da on osjeca bilo kakvu odgovornost,taman kao ni u Zeljeznici …
On je slika i prilika danasnjih partijskih direktora…dok sposobni ljudi odavde bjeze glavom bez obzira

Baranin
Gost
Baranin

Pa on je potpuno nesposoban za bilo sto,covjek sa kupljenom diplomom,arogantnim ponašanjem,sa genetskim predispozicijama za lopovluk koju je dobro Iskoristio…

Durmitor
Gost
Durmitor

A nema drzave da te spakuje dje ti je i mjesto, u spuz bre dokle vise

Stari Bar
Gost
Stari Bar

Ovakve izjave su produkt nekaznjavanja od strane vlasti kad moze Sveto da ukrade milione,Mugosa i ekipa,onda se ovakvi likovi pocinju koprcat kao oni su nestao bitni,slušam ga prije neki dan dje pljuje Opatiji rukovodstvo Bara

Send this to a friend