Ekonomija

Franović smijenjen: Nijesu imali obraza ni hrabrosti da mi to kažu u oči

Zarija Franović

Zarija Franović danas je smijenjen sa funkcije izvršnog direktora Luke Bar. Smijenio ga je Odbor direktora Luke Bar koji je za vršioca dužnosti postavio Dragana Nikezića, dosadašnjeg direktor lučke ćerke firme Hotel Sidro, potvrđeno je CdM-u.

Informaciju o smjeni CdM-u je potvrdio i sam Franović, koji je ovaj postupak okarakterisao kao kukavički i nemoralan.

“Čuo sam da je sastanak bio u Hotelu Sidro. Tamo su odradili neki sastanak. Trebalo je da imaju obraza, morala i karaktera da mi to saopšte lično. Ali, nijesu ga imali godinu dana, pa ga nemaju ni sada. Iza kulisa su uradili. Postavili za direktora čovjeka koji Luci Bar duguje pare. Trebalo je da se sastanu, da zakažu dnevni red, da me pozovu da budem prisutan i da mi to u oči saopšte”, ispričao je Franović CdM-u.

Franović je na funkciji izvršnog direktora barske kompanije bio od 1. avgusta prošle godine. Mnogo se spekulisalo oko njegove funkcije. Najavljivalo se da će ga naslijediti Vladan Vučelić, direktor podgoričkog Vodovoda.

Zarija Franović je nedavno poručio da mu ne pada na pamet da podnese ostavku sa te funkcije.

“Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku na mjesto izvršnog direktora. Samo drugačije tumačimo međunarodne računovodstvene standarde”, kazao je Franović nedavno.

Nikezić je ranije bio dugogodišnji direktor lučke operative iz vremena jedinstvene Luke Bar.

M.Dušević

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend