Ekonomija

Franović: Tražimo način da iz sudskog spora izađemo sa najmanjom štetom

Sa zaposlenima koji su tužili Luku Bar pregovaramo o mirnom rješenju spora, koji bi bio ekonomski održiv za preduzeće, a u svemu bio zasnovan na pozitivnim propisima, saopštio je izvršni direktor barske kompanije Zarija Franović. On smatra da se ostvareni poslovni rezultati u prošloj godini mogu ocijeniti kao odlični, ali da još ima dosta prostora za unapređenje poslovanja boljim korišćenjem kapaciteta i otvaranjem novih poslova kroz privlačenj e investitora.

“Svaki sudski spor koji se vodi protiv kompanije može ugroziti njeno poslovanje, kao i ugled i poziciju u poslovnom svijetu. Luka Bar sada izuzetno dobro posluje i, ako se držimo mudre, odmjerene i stručne poslovne politike kojom rukovodimo firmom, iz ovog spora kompanija će izaći sa najmanjom mogućom štetom. Naravno, strogo ćemo poštovati i pridržavati se svake odluke sudskih organa”, kazao je Franović Pobjedi.

Naveo je da se po osnovu razlike u zaradi protiv kompanije vode dva spora. Jedan vodi 58 radnika Luke Bar, a drugi 37 radnika zavisnog preduzeća Bezbjednosni i lučki poslovi, odnosno 95 od 437 ukupno zaposlenih u matičnoj i zavisnim firmama.

“U prvom predmetu donijeta je prvostepena presuda na koju je uložena žalba Višem sudu, a kojom je zaposlenima dosuđeno ukupno 1,28 miliona eura glavnice i kamata, dok je u drugom predmetu, u kome je prvotužena firma Bezbjednosni i lučki poslovi, a Luka Bar drugotužena, vrijednost spora 670.000 eura”, naveo je Franović.

Komentarišući medijske navode da ovi sporovi navodno iznose deset miliona eura, Franović je kazao da bi takvi enormni iznosi mogli doći u obzir samo kada bi svi zaposleni koji su radili u periodu na koji se odnosi tužbeni zahtjev ustali sa tužbom i pri tome uspjeli u parnici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luka
Gost
Luka

I Franovic ima botove…

Neobavijesteni
Gost
Neobavijesteni

…i sleduje ih kao kod Franovića, tradicionalno, sendvič sa pršutom…

Marko
Gost
Marko

Ne treba on da snosi odgovornost za nerad i nesposobnost prethodnika…

laziale
Gost
laziale

Luka Bar prije njega i sad…Razlika nebo i zemlja! Prije ju je trebalo prodat na nevidjeno, a sad vec cuvat kao oci u glavi!

Majkl
Gost
Majkl

Zarija Franovic je jedan najboljih direktora u Crnoj Gori,a prijatelj je kuce Vujovic uz Gornjega polja.Naprijed Zarija.

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Sin mu je kralj 😃😃😃😃😃😃😃👍

Marko
Gost
Marko

Sve pohvale za Franovića, konačno se Luka Bar dovodi u red!

DALI
Gost
DALI

A što Zarija ne vidi ko je kriv za ovo što radnici traže svoje ,što im na vrijeme ne dadoše no su pare radnika opet otišle u džepove onih što Zariju šetaju od jedne do druge fotelje .Što ne stisne junak pa kaže ko je kriv ko nije radnicima dao što ih sleduje ili čeka da proda i to malo… Više »

Baranin
Gost
Baranin

Koliko sam ja cuo iz prica, direktor vodi racuna o interesima radnika i u tome je posvecen kao i u svakom poslu koji radi.

Majkl
Gost
Majkl

Pa dobro da su plate redovne,ali tesko da mogu da rastu,gidisnji bilans utovar istovar,ali je steta sto nijesu uzeli Poljaci.

Živa istina
Gost
Živa istina

A to sto si ti tužio opstinu Bar….E prsutaru!!!!

Pero
Gost
Pero

Koji lupez! Sta uradi od pruge Niksic-PG, sram ga bilo!

Neobavijesteni
Gost
Neobavijesteni

Inače ovih dana intezivno betonira i asfaltira po Luci Bar…još da vidite kakvih je likovima povjerio poslove (jedan od njih se hvali slikom na kojoj balavi pored Milove slike)…vjerujem da su izuzetni procenti ugovoreni i za ove poslove…

Dada
Gost
Dada

Da nije tragicno, bilo bi odvratno.

Živa istina
Gost
Živa istina

Kao da radnici uzimaju njemu iz džepa…e bruke ove,kada će ovom čovjeku biti dosta?

Sigurica
Gost
Sigurica

Ovaj pregovara sa sobom… mora da ga je neko dobro lupio po glavi ili je bio u Kinšasu… Radnici moraju dobiti, ne samo glavnicu, kamatu,… nego sve , počev od penzijskog procenta i obračuna na teret poslodavca…
Čovjek zvani AFERA.

gagi
Gost
gagi

Da Sigurica,ali Zarija gleda i konta,kako bi se siromah “ugradio”.Zarija,da je zakona,odgovarao bi ti krivicno radi pljacke dok si bio direktor Zeljeznice CG,ali te “casti” Milo,pa pravo u Luku Bar,to su “nagrade” za dobre partijske vojnike.

MNE
Gost
MNE

Ko je sve direktor, ovo je sramno.

Sasa
Gost
Sasa

Boze ,Boze,ovakvi za direktore,turneja sa foteljama…po ovome se vidi sunovrat drustva.

Bisa
Gost
Bisa

Mozda bi zarijabio dobar pregovarac. Ima talenta.

Send this to a friend