Ekonomija

Gdje građani Srbije najviše vole da ljetuju u Crnoj Gori

Mala plaža u Ulcinju (Foto: Arhiva CdM)

Anketa portala 92putovanja, u kojoj je učestvovao 2.301 čitalac pokazala je u kom dijelu Crne Gore najviše volite da ljetuju građani Srbije.

Više od polovine anketiranih, tačnije 52 odsto najradije ljetuje u Bokokotorskom zalivu, a na drugom mjestu sa 24 odsto našla se Budvanska rivijera. Tek 15 odsto ljetuje na Ulcinjskoj rivijeri, a najmanje odnosno devet odsto bira Tivatsku.

Pročitajte koliko građane Srbije može da košti letovanje na Ulcinjskoj i Budvanskoj rivijeri, a koliko u Boki Kotorskoj.

Prevoz

Za prelazak granice potrebna je samo lična karta. Kako od Kokinog broda kreću krivine i divlja priroda puna kanjona mnogi teško podnose putovanje. E, zato mnogi radije biraju tridesetpetominutno putovanje avionom koje košta 148 eura (povratna karta), sa razlikom od tek par eura gore-dolje kod jedina dva avio-prevoznika koja lete do Tivta direktno. Ukoliko se opredijelite za kopnenu varijantu znajte da je cijena povratne autobuske karte od 55 do 65 eura, u zavisnosti od toga na koji dio primorja idete.

Smještaj

Na Ulcinjskoj rivijeri ćete možda dobiti i najviše za najmanje novca. Naime, cijene smještaja se kreću od pet do 10 eura po osobi i to u centru Ulcinja, nadomak plaže. Tu su i naselja Ada Bojana, Utjeha i Dobra voda gdje nov, renoviran i prostran apartman na plaži možete rezervisati po cijeni od pet do sedam eura po osobi.

Budvanska rivijera je dosta skuplja, što opravdava i imidž ovog dijela obale. Dok se u Bečićima cijene apartmanskog smještaja mogu pronaći za 10 eura po osobi, u gradu je dosta raznovrsnije. Za taj novac možete iznajmiti sobu, ali iznad Jadranskog puta. Na cijeni je najviše naselje Gospoština koje se proteže iznad hotela Avala koje je lokacijski gotovo savršeno, a gdje je smještaj i u starijim kućama dosta skuplji nego u novijim apartmanima na obodu. U Petrovcu je slična situacija kao u Bečićima, pa tako možete proći za 10 eura po krevetu. Sveti Stefan je pak, skuplji i od same Budve, a krevet ne košta ispod 15 do 20 eura s napomenom da se mora rezervisati već u martu zbog velike potražnje.

Tivat nudi prilično povoljan smještaj pa tako možete iznajmiti i garsonjeru po cijeni od 15 do 25 eura po danu. Ukoliko ste krenuli kolima, iz Tivta imate priličnu slobodu kretanja i mijenjanja plaže od Boke do Budvanske rivijere.

Boka Kotorska kao oblast za sebe, pa ima za svakog ponešto. Mjesta poput Bijele, Prčnja, Stoliva, Krašića, Rosa, Dobrote nude vam mogućnost da nađete smještaj po cijeni od desetak ura, dok se Perast i Kotor kotiraju malo više na cjenovnoj lestvici. Herceg Novi je dosta raznolik i nudi cijene smještaja od 10 do 100 eura po noćenju, dok je Igalo prilično jeftinije.

Za letovanje u Crnoj Gori građanima Srbije potrebno je:

Ulcinjska rivijera: oko 205 eura
Budvanska rivijera: oko 395 eura
Boka Kotorska: oko 310 eura

U cijenu je uračunat prevoz autobusom, smještaj na bazi 10 noćenja i prosječan džeparac potreban za 10 dana u periodu avgusta.

Savjet: Ako ste se uputili kolima na more onda iskoristite priliku da za samo sat vremena od mora stignete na obronke Durmitora gdje ćete se upustiti u jedinstvenu avanturu prolaska kroz kanjon Nevidio.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

A dje je Sutomore?

Iki
Gost
Iki

Kaze “nov renoviran”.Dva slova ne umiju napisati da nesto ne pogrijese

Izazvana
Gost
Izazvana

E, montenegrinski fašisti – poputa fra sotona, who see… ma prepoznaćete se, čitam vam komentare evo ovog momenta, dok sam na ljetovanju u Prčanju. Vi pričate o turistima!!! Goljovi… pa u Boki nema crnogorskog turiste ni svijećom da ga tražiš. Svi se kvase u moru na dan u Sutomoru u koji stižu vozićem , ili u Bečićima. Vi pričate o… Više »

Dula
Gost
Dula

Koliko para,toliko muzike.

Dejan silni 💃
Gost
Dejan silni 💃

Ja vam zavidim ja sam u inostranstvo i nesrecan kad sve ovo lijepo pročitam. 👍

Tijana
Gost
Tijana

Ti si samo preko Jadrana. Ita, je bliže nego Srbija. Kako ti babac Kromanjonac? X)

Animus
Gost
Animus

Ljetuju dje im je najjeftinije…

jovana
Gost
jovana

Nase primorje uopste nije jeftino sve je skupo pa normalno da I ti I svi gledaju da idu negdje dje je jeftinije

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Jovana, da odes malo po regionu pa da vidiš dje je jeftinjije, naše primorje je najeftinije u regionu.

Who See
Gost
Who See

Yugom idemo mi na more, kufer treger pamidore znam sve fore i fazone
Vreća luka i krtole šampinjone u lavore i fažole i fažole
I benzina u bidone skupo je u sred sezone na primorje, na primorje
Na magistrale su kolone đeci raspust nema škole, pa put dolje, pa put dolje.

Cmarkovic Miras
Gost
Cmarkovic Miras

Who see a ti pratis skupe destinacije gdje ces sto vise potrosit cuti biedo Lose o drugima pricaju oni koi nemaju sta o sebi rec

TrlašMilaš
Gost
TrlašMilaš

Kod nas jedino stomačni virus dobiješ u polupansion

Bojan
Gost
Bojan

Vi ovo pisete iz Svajcarske ili? Koristite li auto ovih dana? Za sat vremena ne mozes stici ni do prodavnice, bilo na primorju ili u pg. A vi stizete na obronke Durmitora, da nije zalosno mozda bi bilo smijesno. Pola drzave nam je prekopano, radimo puteve u sred sezone, autoput iz pripizdine donje do pripizdine gornje, a ostali putevi nam… Više »

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

jbga put/asfalt se svakako mora u ovo vrijeme…

Dr Alban
Gost
Dr Alban

A ne mora ljukra.

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

mora kraljone kad je lijepo i toplo vrime.

Benzinac
Gost
Benzinac

Pitanje glasi GDJE VOLE DA LJETUJU,
a ne, GDJE LJETUJU…
I tu opet dolazimo do odg Sutomore. 😉

Simo
Gost
Simo

Imamo evropsko trziste od pola milijarde ljudi, a mi se kao bravi sekiramo dje ce ljetovati Srbi.(uopste Balkanci)
Ja imam 4 apartmana, puna su od aprila do kraja oktorbra – i nemam goste sa Balkana(ne mojom voljom) i veoma sam zadovoljan sezonom
Hvala

Barani
Gost
Barani

Ти се тиме хвали колико хоћеш,ја издајем и врх ми иде са Србима,Македонцима и Босанцима,сад су и Словенци по мало почели долазит. Испричамо се ка људи и сви срећни и задовољни,ништа без НАШЕГ нарида!!!

Bokeljka
Gost
Bokeljka

Srbima ne smetaju Hrvati,tamo najvise ljetuju a cijene ih cak i ne zanimaju.Ova vasa iskazivanja su prije 20 god.Dje je krwvet 7 e osim u Sutomore u Glavicu.Koje su ovo gluposti.Doduse Srbima je Boka draza od Bd.To je y Bd strava i uzas.

Who See
Gost
Who See

Kad procitam srpski turisti prvo sto mi padne na pamet je: Pamidore, pamidore, pamidore, pamidore, pamidore, pamidore.

Cg4Ever
Gost
Cg4Ever

Hahahahahhahahahahahhahahah!!! Potcijenjeni komentar!!!

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Ma ne mlati nije tako

Tereza
Gost
Tereza

Becici, Rafailovici..Fine plaze.

PG-081
Gost
PG-081

E ako neko uspije samo smjestaj i prevoz da plati sa ovim parama sto ste naveli ja cu ga jos toliko castit

Marina Bd
Gost
Marina Bd

Zadnja anketa o broju turista koji ljetuju u inostranstvu je sledeca: Grčka, Turska, Crna Gora, Hrvatska….Kod nas je najviše Srba ali to je mnogo manji brog nego što ljetuju u Grčkoj i Turskoj.Mi smo mala destinacija pa je dovoljnopar hiljada vise turista da je sve prebukirano.U Grčkoj je broj Srba 5 puta veći nego kod nas ali zbog velike i… Više »

Marko
Gost
Marko

Prosjek Srba u Grckoj zadnjih par godina je preko milion turista godisnje. Sto standard Srbima bude skakao sve manje ce ici u CG. To se i danas vidi gdje oni imucniji prije idu u HR nego u CG.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@Marko,
Najveći broj Srbalja ljetuje u turistički najnerazvijenijem i najjeftinijem dijelu Grčke, tj. na tri prsta Halkidikija. Tamo mogu da razvijaju paradajz turizam do jedne ure.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Nisam to ja kopiljanu, tako da ne moraš biti tako oštar :)))) Sa vama ni u Grčku na more. Reci mi sotono, jeste li napravili koju više kanalizaciju za odvod fekalija ? Neću te pitati gdje se ulijevaju, znam da se ulijevaju u more. Velika sreća je što Rusi svoje nekretnine prodaju Turcima i Albancima pa se dešava Kosovizacija vaše… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska, Kad su Srbalji pošli u Grčku, u CG nema fekalija… Ali ima sezonaca iz BiH, tj. tvoje torine, u vidu spoljnih momaka, konobara, radnika čistoće i drugih uslužnih zanimanja… A ti ćeš sigurno put Mikonosa, kad izađeš iz treće smjene?! Ponovo ti puna usta Kosova i Albanaca?! Al’ nije ti ni čudo kad su vam najbolje lekcije oni dali,… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Bogumi sotono, vama oni lekcije i pljuske ( veče no Tramp Dušku i Milu) naj više daju vama. Pričaju mi prijatelji Muslimani koji idu na ljetovanje u Ulcinj u Albaniju, da Albanci sve pokupovaše po smrdljivoj Budvi. Mislim da je to dobro, oni će tu rupu srediti, prvo očistiti od fekalija, napraviti kanalizacione cijevi, biće vode i tuširanja po ljetnim… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska, E vidiš Srbalju, opet se ti lati Albanaca… Pametnije bi ti bilo da preskačeš i slovo A iz abecede… Nego, Albanci su najprije učili zanat kod Hrvata 90.-ih, pa su onda kupovali srpsku imovinu na Kosovu, a onda su vam ( šlag na torti ) dali po repu 99.-te… U neku ruku i nismo za određene poslove: skupljanje i… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Da, za te poslove su Albanci.
Oni će urediti Budvu kao što uređuju i Albanski Ulcinj.
Za koju godinu, kad u Budvi budu većina.

A vi niste stvoreni za ništa osim za autogenocide.
Poubijašte se međ sobom.

No,…. to su ipak vaše interne svinjarije.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Neoriginalan si i dosadan.
Ipak, termin genocida je rezervisan za tu tvoju felu.

Anti-srbin
Gost
Anti-srbin

Odgovot za rep.sumsku. nijesmo stigli kanalizaciju napravit posto cim ste u Crnoj Gori samo serete i serete kako nevalja i ovo i ono. Tako ste jadni da eto nijesmo id vasega sranja stigli.

jovana
Gost
jovana

Ti si jadan kad tako pricas da nema njih bile bi puste plaze

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Fra Sotona

Vi razvijate fekalnu vrstu turizma.
Zato vam iz Srbije i dolazi samo ona montenjarska ološ koja preživa gore.
Fekalije i crnogorski turizam su sinonimi.

Da, da,….

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Marko

Prosjek Srba u Grckoj zadnjih par godina je preko milion turista godisnje.
————————————————————————————————
Preko milion turista godišnje ???
Pa to je tri puta više no što ima crnogoraca u Kara- Dagu.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Znaš li kako ćeš da znaš tačan broj Srbalja na ovim prostorima?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Marina Bd

Bez ikakve zle namjere.
Srbima je Crna Gora tek šesta turistička destinacija po redu, sa tendencijom ubrzanog opadanja.
A i to Srbi je prilično diskutabilno. Većinom su to Crnogorci koji žive po Srbiji ( a ima ih puno) koji imaju familiju dolje.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Pročitaj ponovo tekst i pokušaj da ne ispaneš glup, kao i uvijek.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ti si gluplji od ovog teksta.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Sad si me nagrdio.
Kako se zovu žitelji te tvoje torine?

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Pomoliš li se katkad za opoganjenog Nikolu?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Misliš na vešeg kralja pobjegulju koji je raspustio vojsku i pobjegao kao pravi crnogorac,…. pardon kao sinja kukavica.
Ne, ne mislim na tog ološa.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Mislim na tvog tatu.

Dejan silni 💃
Gost
Dejan silni 💃

U Sutomore😶😶😶😶😶

Bokez
Gost
Bokez

Tivat nije u Boki kotorskoj?

Grk
Gost
Grk

U Grčkoj hahahahahah

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Sa kim god sam pričao, bilo je Sutomore ili HN.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Čita li ovo R.Srpska?

Aleks
Gost
Aleks

Ove godine ih je najvise u Turskoj (Antalija, Alanja) zbog 10x bolje i jeftinije ponude. Kao i u Hrvatskoj, koja je mozda malo skuplja, ali vise nudi…

Anti-srbin
Gost
Anti-srbin

Sad sam bio 6 dana u istri i mogu ti samo za tvoje usporedjenje reci slijedece: aj nemoj srat leba ti. Duplo skuplje ali nikako bolje. Nego vam smeta Crna Gora pa bolje ovo ili ono. A svake godine serebalji jopet u nase more da kake malo. Kultura nema sto

xyz
Gost
xyz

Najvise vole na Adu Bojanu nego nece da priznaju

Send this to a friend