Ekonomija

Glavni grad će se maksimalno angažovati na završetku prve faze autoputa

Sa sastanka

Glavni grad će se maksimalno angažovati na završetku prve faze autoputa Bar-Boljare, poručio je gradonačelnik Ivan Vuković.

On se danas sastao sa Aleksandrom Žurićem, predsjednikom Odbora direktora Monteput, Jonuzom Mujevićem, izvršnim direktorom i Goranom Vujovićem, direktorom PJ autoput Bar-Boljare, kako bi razgovarali o izgradnji nastavka Bulevara Vilija Branta na Zlatici, odnosno petlje koja počinje na Bulevaru Vilija Branta kružnim tokom, nastavlja se nadvožnjakom preko željezničke pruge, zatim platoom za naplatne rampe 500 metara ka Kolašinu, odakle će ići skretanje za autoput.

“Veoma je važno da se na pravi način do kraja dovede postupak koji je ostao na Zlatici u sklopu završetka prve faze autoputa. Gradska uprava taj momenat mora dočekati spremna. Ovo je projekat koji ne samo da pruža priliku ljudima sa sjevera koji će se bolje povezati s Glavnim gradom, već ima i ekonomsku perspektivu”, istakao je Vuković.

Kaže da postoje interesovanja jednog broja ozbiljnih investitora za razvoj biznisa na Zlatici.

“Grad je maksimalno angažovan po ovom pitanju. Apslolutno smo spremni da naše kadrovske i finansijeske resurse, u skladu sa našim nadležnostima, u partnerstvu sa Monteputem i Vladom, stavimo u funkciju izgradnje autoputa i pristupnih saobraćajnica, uključujući Bulevar Vilija Branta”, istakao je Vuković.

Žurić se zahvalio Vukoviću što gradska uprava s posebnom pažnjom pristupa ovom projektu, bez obzira na širok dijapazon poslova kojima se bavi.

“Ovaj projekat ima i ekonomske efekte. Najznačajniji investitori tu vide novu priliku za širenje poslovanja, što nama utiče na rješavanje glavnog problema, a to je otvaranje novih radnih mjesta”, zaključio je Žurić.

Predstavnici Monteputa istakli su da je raspisan međunarodni tender koji će značiti širu mogućnost elektrosnadbijevanja i za periferni dio Glavnog grada i za sjever zemlje.

Za Glavni grad ovo je veoma bitno, jer će kroz ovaj projekat nastojati da se rješi višedecenijsko pitanje kvalitetnijeg snadbijevanja električnom energijom na ovom dijelu teritorije Podgorice.

“Na tom potezu radi se 110 kilovatna trafostanica koja sa svojim karakreristikama obezbjeđuje duplo napajanje za Zlaticu i skoro pola Podgorice, a i sigurnost napajanja će se na taj način povećati”, istakao je Mujević.

S.Đ.

Send this to a friend