Ekonomija

Glavni grad nije uručio 28.882 poreska rješenja

Glavni grad Podgorica

Uprava lokalnih javnih prihoda objavila je na internet stranici Glavnog grada javna obavještenja za sve poreske obveznike kojima nijesu uručena rješenja o utvrđenom porezu na nepokretnost za 2018. godinu.  U pitanju je 28.882 javna obavještenja u kojem je za svakog vlasnika nepokretnosti ponoosob naznačeno ime i prezime, adresa kao i obavještenje da u roku od deset dana dođu u Upravi lokalnih javnih prihoda i lično izvrše uvid u poresko rješenje, piše Dan.

Među onima kojima Uprava lokalnih javnih prihoda nije uručila poreska rješenja su između ostalih vlasnici nepokretnosti u Koćima, Goričanima, Berislavcima, Doljanima, Gornjim Vranićima, sa Zabjela, Kržanje, Radovča, iz Tuzi… Pojedinim vlasnicima, u zavisnosti, od broja nepokretnosti napisano je isto toliko javnih obavještenja.

U javnim obavještenjima okačenim na sajtu Glavnog grada, Milan Šupić, direktor Uprave lokalnih javnih prihoda, je objasnio zbog čega su se odlučili na ovakav korak.

“Uprava lokalnih javnih prihoda Glavnog grada, shodno članu 87 Zakona o upravnom postupku, vrši dostavljanje javnim obavještavanjem rješenja o utvrđenom porezu na nepokretnosti za 2018. godinu od 30. aprila 2018. godine. Budući da dostavljanje predmetnog akta nije bilo moguće izvršiti na jedan od načina propisanih članova 84 i 85 Zakona o upravnom postupku, ova Uprava vrši dostavljanje akta javnim obavještavanjem, odnosno njegovim objavljivanjem na oglasnoj tabli Uprave, na internet stranici Glavnog grada i na portalu eUprave”,  navode u obavještenju.

Kako obavještavaju iz Uprave lokalnih javnih prihoda dostavljanjem javnim obavještavanje smatra se izvršenim po isteku roka od deset dana od dana objavljivanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bajica
Gost
Bajica

Moze li se kako elektronski ovo provjeriti? Da ne mora da se ide u UJP.

Herkul
Gost
Herkul

A u CG su pokojnici vlasnici nekretnina,zemljišta…..svako drugo resenje se vodi na umrlog (nekad i vise od dvadeset godina)

Serdar
Gost
Serdar

Ovo pokazuje koliko su ažurni opštinari. DA li iko normalan može razumijeti da se mora ići praviti gužva u prostorije Uprave za prihode kod dostupne tehnike i mogućnosti da se blagovremeno izrade i dostave rešenja.

Zakon
Gost
Zakon

Nevjerovatna neažurnost kojom dovode u nepriliku građane. Ko će da ide u opštinu da gleda spiskove , kakav je to propis ?

Bx45
Gost
Bx45

Teško im je uručiti rešenja. Apsurd, svake druge godine mi rešenje dođe na kućnu adresu. Ostatak (svake druge godine) moram ići da uzmem kopiju da bih uplatio. Adresa mi je ista zadnjih 8 godina.

marko
Gost
marko

Pritisni postara,sva resenja su poslata u postu na urucenje,ali ih postari ne donose.

Puro
Gost
Puro

Sad cu ja da svaki dan idem u opstinu da vidim imali kakvo obavjestenje.

Send this to a friend