Ekonomija

Gornja Vrbica uskoro dobija vodovod i novi asfalt

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid i direktor gradskog preduzeća Putevi Radenko Bulatović, danas su obišli Gornju Vrbicu, u kojoj se radi na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja domačinstava i kvalitetnije saobraćajno povezivanje ovog sela sa ostatkom Kuča.

Kako je Vuković kazao, jedno od posljednjih sela u tom dijelu Kuča još uvijek nema riješeno pitanje vodosnabdijevanja.

“Zahvaljujući onom što su naše kolege radile proteklih sedmica, danas imamo priliku da konstatujemo da je prvi dio tog projekta uspješno priveden kraju. U pitanju je izgradnja novog cjevovoda, a ono što predstoji jeste finalizacija projekta kako bi se ovaj cjevovod kroz izgradnju novog rezervoara, pumpe i potisnog cjevovoda vezao na postojeći vodovod i na taj način bićemo u prilici da domaćinstva, koje se nalaze na ovom području, priključimo na vodovodnu mrežu“, istakao je Vuković.

On je podsjetio da će uporedo sa realizacijom ovog projekta, budući da su kolege iz Vodovoda morale da prekopaju, u jednom značajnom dijelu, postojeći lokalni put, kelege iz privrednog društva Putevi, pomenutu trasu u potpunosti rekonstruisati, tako da će osim novog vodovodnog sistema, mještani Gornje Vrbice uskoro dobiti i novu i kvalitetniju vezu sa ostatkom Kuča, odnosno Podgorice za šta će biti izdvojeno dodatnih cca 35.000 eura.

Makrid je kazao da ovaj projekat je preduzeće Vodovod i kanalizacija realizovalo sa Glavnim gradom koji je finansirao 25.000 eura radove, urađena je distributivna mreža za oko 900 metara za oko 30-40 domaćinstava.

” Kroz aktivnosti koje sprovodimo na izradi projektne dokumnetacije u naredom preiodu ćemo kompletirati projekat sa ostalim elementima ovog sistema, odnosno pumpnom stanicom koja će biti smještena u donjovrbičkom rezervoaru, jednim rezervoarom od 50 kubika koji će biti postavljen nepoosreno uz put za Kuče i oko 23,5 km novog potisnog cjevovoda koji treba da dopremi dodatne količine vode“, istakao je Makrid.

One je napomenuo da ovo preduzeće trenutno aktivno radi i na području Golubovaca, gdje se realizuje izgradnja gotovo 10km vodvodne mreže, zatim na području Lješanske nahije, gdje će u narednom periodu uslijediti ozbiljne investicije na samom lješanskom vodovodu.

„Sve u svemu, u toku ove godine, ako uzmemo u obzir i radove na Kakarickoj gori, prigradska naselja i naselja na ruralnom području, imaće ulaganja od gotovo 1.000.000.000 do 1.200.000 eura, što smatramo jednim od rekordnih ulaganja u hidriotehničku infrastrukturu na ruralnom području u prethodnom peirodu“, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Orao
Gost
Orao

Ahahahha pa ovo ne nogu da nadjem ni ja odozgo ne vidim dje je gornja vrbica😂😂

Poljoprivreda
Gost
Poljoprivreda

Pitaj Ivanović a

Netka inzenjerk
Gost
Netka inzenjerk

Fali jos samo rasvjeta

Milospg
Gost
Milospg

Drzava im gradi puteve a oni pomazu tako sto crtaju trobojke i srpska obiljezja dje god stignu.

Bnjj
Gost
Bnjj

Oćete li otvoriti neđe nešto da se može zapošljavati. Džaba putevi kad nema od čega da se živi

PGPodgoricanima
Gost
PGPodgoricanima

to ti je put penalu da se vratis da ides nesto da sijes i radis da ne visis po PG po asfaltu i da taxiras!!!

Send this to a friend