Ekonomija

Gosti iz više od 170 zemalja svijeta boravili u Budvi

Turisti iz više od 170 svjetskih zemalja, od početka ove godine, boravili su na budvanskoj rivijeri u svim vidovima smještaja, govore podaci Centralnog turističkog registra Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

Kako saopštavaju iz TO Budva, najveći broj dolazaka i noćenja ostvarili su gosti iz Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Ukrajine, a ohrabruje podatak da su turisti iz Njemačke, najvažnijeg emitivnog tržišta Evrope, bili dominantni gosti u kolektivnom smještaju tokom prvih 6 mjeseci 2019. godine.

“Za hotelski smještaj na budvanskoj rivijeri, prema zvaničnim podacima Uprave za statistiku Crne Gore – MONSTAT-a, najviše se opredjeljuju  turisti iz evropskih zemalja koji čine 79% gostiju, a najveća emitivna tržišta su Njemačka, koja ostvaruje 11% od ukupnog broja turista u kolektivnom smještaju, te Rusija, Srbija, Albanija, Kina i Francuska”, tvrde u TO Budva.

Odaju da je posebno interesantno da ove godine, u privatnom smještaju, u Budvi borave turisti iz dalekih destinacija poput Japana, Indije, Indonezije, Južnoafričke republike, Kube, Malezije ili Tajvana, ali manje očekivanih, interesantnih destinacija, poput Papue Nove Gvineje, Mauricijusa, Kambodže,  Nigerije, Venecuele, Perua, Urugvaja, Božićnih ostrva, Arube, Sejšela i mnogih drugih.

“Sredinom avgusta na budvanskim ulicama možete uživati u raznolikosti i bogatstvu različitih jezika svijeta”, napominju u TO Budva.

M.D.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Kako ne

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Samo 30 dana na to se svela sezona. Opet na ulazu table sa izdavanjem soba, tu su i rostilji kao da smo negdje na planini ili leskovcu. Nije to turizam

Agnostik@
Gost

Ako ubrajate one ljuljdjuraje što imaju papire nemačke u te nemce,ee onda su bili nemci.

what
Gost
what

20% manje gostiju nego iduce godine…

Bnjj
Gost
Bnjj

Na taj Sv Stefan koji je na vašoj slici plata radnika obezbeđenja za 180h je 250e ako si sa smještajem kod firme a ako si iz Bara, Budve onda je oko 280e to je ta elitna destinacija i to je održivi razvoj u Cg

Send this to a friend