Ekonomija

Građani Crne Gore mogu da prodaju na Amazonu

Kompanija Amazon je prije dvije sedmice revidirala listu dozvoljenih zemalja za registraciju prodavaca i sada se na toj listi nalazi i naša zemlja, piše bankar.me.

Kako navode, do sada je jedini način da prodavci prodaju svoje proizvode na Amazonu bio da osnuju kompaniju i u nekoj od zemalja iz koje je prodaja dozvoljena. To je svima stvaralo dodatne troškove i značajno otežavalo pristup tržištu.

“Amazon je američka kompanija sa sjedištem u Seattleu. Osnovao ju je Jeff Bezos 1994. godine, a pokrenuta je 1995. godine i jedna je od prvih velikih kompanija koje se bave prodajom raznih proizvoda posredstvom interneta. Osim u Sjedinjenim Američkim Državama, Amazon ima svoje web stranice i u Kanadi, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Kini i Japanu”, piše bankar.me.

Amazonov godišnji prihod za 2020. godinu iznosio je 386 milijardi dolara, što je 37,62 posto više u odnosu na 2019. godinu, piše Klix.ba.

“Amazon je godinama u samom vrhu najvećih kompanija na svijetu, a poseban skok imali su tokom pandemije koronavirusa kada je porasla online kupovina, zbog čega su najavili zapošljavanje desetina hiljada novih radnika u Americi”, piše bankar.me.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
DusanAxaxabljesak❤oluja❤
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Axaxa
Gost
Axaxa

a ebay i paypal?

bljesak❤oluja❤
Gost
bljesak❤oluja❤

mogu li gradjani crne gore kupovati preko aplikacije amazon i da im dolazi uredno dostava ?

Dusan
Gost
Dusan

Mogu, medjutim potrebno je da imate postanski odjeljak negdje u USA gdje vam strvari stizu, ( npr na Floridi), a odatle se prepakivaju i salju na vasu adresu… jer USA Amazon ne salje robu za MNE

Send this to a friend