Ekonomija

Građani novac podižu na bankomatima, račune plaćaju preko e-bankinga

Gotovina za sve bankomate u Crnoj Gori, nakon njihove pojačane upotrebe usljed uvođenja vanrednih mjera zbog korona virusa, nesmetano se obezbjeđuje i redovno se prate potrebe za novcem, saopšteno je Dnevnim novinama u bankama koje posluju na našem tržištu.

One pozivaju klijente, naročito penzionere, da ne dolaze u ekspoziture i isključivo koriste bankomate.

“U prosjeku se na bankomatima obavi skoro 3.000 transakcija dnevno. Ako uporedimo broj transakcija u istom periodu prošle godine sa martom ove, tačnije od kada su uvedene posebne mjere povodom potencijalne epidemije korona virusom, zabilježen je porast veći od 200 posto”, rekli su u NLB-u.

Broj transakcija na bankomatima i korišćenje usluga elektronskog bankarstva je, nakon uvođenja vanrednih mjera Vlade, povećan i u Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB).

“CKB ima mrežu od 105 bankomata širom Crne Gore koja građanima omogućava podizanje novca, provjeru stanja i cash in opciju bez odlaska u banku. Banka tokom trajanja mjera Vlade ne naplaćuje provizije podizanja novca na bankomatima, kao ni provizije u domaćem platnom prometu koje se vrše preko CKB GO aplikacije”, kazali su u CKB-u.

Podizanje novca na bankomatima, besplatno je i za klijente Podgoričke banke.

“Privremeno su ukinute i naknade za podizanje novca fizičkih lica debitnim karticama sa bankomata svih drugih banaka u Crnoj Gori”, rekli su u Podgoričkoj banci, dodajući da se svi bankomati redovno pune, te da je klijentima novac uvijek dostupan.

Banke apeluju građanima da više koriste i elektronska plaćanja.

“Klijentima koji imaju ugovoreno mobilno bankarstvo, ali ga iz nekog razloga do sada nijesu koristili, banka je poslala aktivacione kodove, pa su i ti klijenti postali aktivni korisnici”, naveli su Podgoričkoj banci.

U Ersteu ističu da je od 16. marta znatno povećan broj zahtjeva za servisima za udaljeno plaćanje, putem mobilnog bankarstva mBanking i elektronskog NetBanking.

“Prodaja je na dnevnom nivou porasla šest do sedam puta u odnosu na prethodni period”, precizirali su u Ersteu.

Veće interesovanje za elektronsko bankarstvo primjetno je i u Hipotekarnoj banci.

“Na 39 bankomata u mreži HB je besplatno podizanje gotovine za vlasnike debitnih kartica, kao i plaćanje unutar sistema banke uz HB klik elektronsko bankarstvo. Za nove korisnike usluga elektronskog bankarstva omogućili smo besplatnu aktivaciju i tri mjeseca članarine”, rekli su u Hipotekarnoj.

I u Addiko banci građanima preporučuju da ostanu kući i koriste digitalne servise Addiko EBank, Addiko Mobile i Addiko Chat banking na Viberu, bez provizije za transakcije do 31. marta.

Pojačano interesovanje za servis mobilnog bankarstva registrovano je i u Lovćen banci.

“Građani su sve više svjesni da veliki dio finansijskih obaveza mogu obaviti korištenjem elektronskog bankarstva tako da imamo i pojačano interesovanje za servis mobilnog bankarstva Lovćen banke, koji im daje mogućnost pristupa sopstvenim finansijama, sa bilo koje lokacije u bilo koje vrijeme”, rekli su u Lovćen banci.

8

avatar
1000
6
2
0
 
8
MikavicaMikavicaMoje imeMoje imeRaki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mikavica
Gost
Mikavica

Ma erotika baaa!

Moje ime
Gost
Moje ime

Pitanje za banke, da li dezinfikujete bankomate?

Raki
Gost
Raki

Sta da podignem kad sam potrosio sve za hranu ovaj mjesec…da vidim koliko ce vlada uplatiti za racune i hranu pa cu lako podic

max
Gost
max

Bankomat je veoma rizičan!Preko maramice,ili u rukavacima,dodirujte dugmad.Intetfoni,lift,kvake i sl.

Markoza
Gost
Markoza

Jeste bas stari ljudi znaju koristiti ove nacine placanja. Od straha da im ne iskljuce struju , vodu, tv, ratu za kredit svi cekaju redove.
Uprostite to i za ovaj period oslobodite placanja i onako nema se centa.

Moje ime
Gost
Moje ime

Vrijeme je da nauče.

Mikavica
Gost
Mikavica

Nježniče!

Nbc
Gost
Nbc

Tekst se pretvorio u komercijalnu reklamu servisa koji naplacuju. Jedni kazu bez provizije jos 2 dana!,drugi naplacuju privremenu aktivaciju, treci bez provizije samo u okviru transakcija u svojoj banci.Svi zajedno, po 1000ti put pokazuju koliko su bezobzirni profiteri. 3000 koriscenja bankomata dnevno? Nisu rekli kako ih dezinfikuju, koliko cesto, kojim sredstvima?Dodjes, zarazis se, odes, a oni ti jos uzmu proviziju.… Više »

Send this to a friend