Ekonomija

Građevinci sa juga Srbije više ne idu u Crnu Goru, već u Beograd

Ilustracija

Glavna urednica magazina Biznis i Ekonometar, Radojka Nikolić, kaže da je prva polovina godine po rastu BDP-a u Srbiji prošla dobro i da treba vidjeti kako će biti do kraja.

“Rast BDP-a je bio 4,5 odsto u prvoj polovini godine i to je dobro krenulo, s tim što postoji vrlo značajna napomena, prošla godina je imala nizak rast BDP-a u prvoj polovini godine, tada je iznosio nešto iznad jedan odsto i veći je bio u drugoj polovini godine i važno je kako će proći u drugoj polovini godine rast”, navela je Nikolićeva za Prvu TV.

Prema njenim riječima, rast veći od 26 odsto imalo je građevinarstvo, a ta privrdna grana vuče rast još najmanje 10- ak drugih grana koje opslužuje. To je, kako kaže, jedan od najvećih pokretača.

“Skoro sam bila na jugu Srbije gde su građevinci odlazili preko ljeta u Crnu Goru, prvi put ove godine kažu da ne idu tamo nego u Beograd i Novi Sad, što znači da se ovdje mnogo više gradi i nema potrebe za odlazak u inostranstvo”, navodi Nikolićeva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

NE ZAMAJAVAJTE NAROD GLUPOSTIMA,SVAKI IZVODJAC TRAZI NAJJEFTINIJU RADNU SNAGU,A SVAKI RADNIK NAJBOLJE USLOVE!
TU NEMA NITI VJERSKIH NITI NIKAKVIH DRUGIH EMOCIJA I NE PALITE NAROD BEZ POTREBE!

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

A opet im crnogorci platu daju.. jer su oni najveci gradjevinari u BG..

Ije
Gost
Ije

Kod nas rade samo albanci. Veoma su štetni. Kad im prigovoris nešto da ne rade kako treba , ignorišu i samo kažu “ne razumem”, čistom ekavicom !

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

I ovde u NS se gradi ogroman trzni centar, 80% radnika su Albanci iz Makedonije… U NS je vec tesko naci radnika, ili su svi zauzeti ili su otisli preko za Nemacku. I ovde ce ljudi poceti umirati kao u Hr jer nece biti dovoljno lekara.

Send this to a friend