Ekonomija

Gradiće skijališta na Prokletijama

Vlada je danas utvrdila Predlog odluke o donošenju Prostornog plana posebne namjene Nacionalnog parka “Prokletije”.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović kazao je da je područje “Prokletije“ proglašeno za Nacionalni park 2009. godine, te da sada po prvi put to područje ima svoj prostorno planski dokument koji je obezbijedio da se pomenuti prostor po standardima čuva, unapređuje, kao i da se u njemu otvori mogućnost za tradicionalne zanate i tradicionalno privređivanje, kao i mogućnost za nekoliko potencijalnih skijališta.

Danas je utvrđen i Predlog odluke o donošenju Prostornog plana posebne namjene za obalno područje.

“Po prvi put u prostornom planu posebne namjene za obalno područje imamo ucrtan obalni odmak od sto metara. Dakle, prvo pravilo razvoja u prvih sto metara nema nove gradnje. Nema novog planiranja, pa samim tim ni nove gradnje.  U narednih devet stotina metara, osim već postojećih naselja nema novog stanovanja. Dakle, taj prostor smo rezervisali za razvoj turizma i ostalih komplementarnih grana”, rekao je ministar održivog razvoja i turizma.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NEVJEROVATNO
Gost
NEVJEROVATNO

Čovjek pravi dar-mar. Neće dugo. U Herceg-Novom, 1000 m vazdušne linije od obale je iza drugih brda. Lud bi bio ko bi tu gradio hotel, još luđi onaj koji bi tu došao kao turista. Ako ova glupost prođe, to je kraj za hercegnovski turizam i gradnju. Veliki dio stanovništva iseliće se u Beograd i Podgoricu. Ako je ovo razvoj, onda… Više »

zzzzzzzzzzzzzz
Gost
zzzzzzzzzzzzzz

Vidimo razvoj turizma u HN po vasim mozgovima iz lokalna vlasti proteklih 15 godina.. Jad i tuga!!! Cak je i BD sa svom neplanskom gradnjom i ostalim bolja od HN.. da ti se smuci kad odes u HN…
A za BG ajte odma! Paljba!

Ernad
Gost
Ernad

Do 1000m od obale nema gradnje stanova a hotela za turiste naravno ima! To su rekli.

Send this to a friend