Ekonomija

Turoperator Tomas Kuk zainteresovan za izgradnju hotela na Adi i u Čanju

Jedan od najvećih evropskih turoperatora “Tomas Kuk” zainteresovan je za izgradnju hotela u Čanju i na Adi Bojani, kazao je u intervjuu za Dan direktor za ulaganja za tržišta centralne Evrope Joakim Sajp. Tim povodom je delegacija “Tomasa Kuka” bila u Crnoj Gori proteklih dana, gdje je sa predstavnicima “Šajo grupe” obilazila lokacije na kojima planiraju izgradnju hotelskih kapaciteta. Projekte u Čanju i na Adi gradili bi sa “Šajo grupom, čiji je vlasnik Žarko Rakčević.

“Posjetili smo četiri lokacije za moguće nove projekte. Zainteresovani smo da sa ‘Šajo grupom’ uradimo dva zajednička projekta. U ovom momentu smo posebno zainteresovani za Čanj i Adu Bojanu. Sve je moguće ako prostorno planska dokumentacija omogući izgradnju i rekonstrukciju na Adi Bojani, a u Čanju izgradnju turističkih koncepata. Ako bi u Čanju bilo 300-400 soba i oko hiljadu gostiju od aprila do kraja oktobra, zamislite šta bi to značilo za to mjesto”,  rekao je Sajp i dodao da je najbitniji prvi projekat.

On ističe da Crna Gora ima potencijal u turizmu, ali kako dodaje problem je manjak dobrog smještaja.

“Interesovanje za Crnu Goru je mnogo veće od hotelskih kapaciteta koje imate. Problem je manjak dobrog, visokokvalitetnog hotelskog smještaja. Crna Gora je 1963. godine bila jedna od najtraženijih destinacija, dok je sada drugačija situacija. ‘Tomas Kuk’ nije zainteresovan da popunjava postojeće kapacitete, već da naš koncept implementiramo u nove projekte. Želimo da u Crnu Goru implementiramo neke od naših koncepata sa kojima poslujemo širom svijeta Sentido, Kaza kuk. Tražimo nove hotelske kapacitete gdje ćemo primijeniti naše koncepte i sadržaje. Crna Gora je sada sigurna i bezbjedna zemlja za naše klijente. U odnosu na druge zemlje, to je velika prednost”, istakao je on.

Sajp je naglasio da je zainteresovan da investira u Crnu Goru, međutim ovom prilikom nije želio da govori o ciframa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ovca
Gost
Ovca

Ene jopet neki invetitor. Bolje je da napravi farmu ovaca. Bas mi ga zao, potrosice jadao pare a radice dva mjeseca a blejat deset.

Nera
Gost
Nera

Svakako je dobro ako bi to bile ozbiljne investicije u crnogorski turizam.
Nego da vidimo hoce li se i sada NVO, SDP i URA dici u zastitu kraljicine plaze i zelenih povrsina na primorju,zastitu imovinskih prava gradjana buljarice i canja,plaza na primorju,ade bojane protiv urbanizacije slicnih lokaliteta…..

Colop
Gost
Colop

Mazanje ociju ka vazda. Dok su Shajo i sl. investitori tu ljeba nema. I ja sam zainteresovan da investiram al mi se nesto ne da. Eto kakvi su to investitori, uzmi objekat, prodaj sto se prodat moze, srushi objekat, prodaj zemlju nekom strancu, kraj.

Maks
Gost
Maks

Zarko sdp.ura itd!!

Send this to a friend