Ekonomija

Grant od devet miliona eura za vodosnabdijevanje u Kotoru

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i potpredsjednica Sonja Seferović su danas od predstavnika KfW banke Željka Uljarevića i izvršnog direktora Vodacoma Dragana Roganovića dobili potpisani primjer Ugovora o grantu koji iznosi nešto više od devet miliona eura.

Kako je saopšteno iz opštine Kotor, Aprcović je kazao da je ugovor o obezbjeđivanju bespovratnog kredita za implementaciju projekta vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda-Bokokotorski zaliv izuzetno značajan za njihov grad.

“Očekujemo da bude odobreno još dva miliona granta, a Opština će se zadužiti oko 2,5 miliona eura, kako bismo sa konsultantom koji je izabran prije par dana dogovorili o raspisivanju međunarodnog tendera za izvođenje radova na kanalizacionom sistemu koji treba da tretira otpadne vode Perast-Risan, podvodni cjevovodi Muo-Prčanj-Stoliv sa distributivnom vodovodnom cijevi koja će omogućiti bolje i kvalitetnije vodosnabdijevanje na tom dijelu teritorije naše opštine”, naglasio je Aprcović.

On se zahvalio Vladi i KfW banci što su uložena velika sredstva u Kotor, a na nivou Crne Gore i u putnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu više od 110 miliona u posljednjih 15 godina.

Uljarević i Roganović su istakli da su zadovoljni zbog uspješne realizacije takvog projekta.

Send this to a friend