Ekonomija

Grawe kupilo većinu akcija Swiss osiguranja

“Grazer Wechselseitige Versicherung AG” (GRAWE), koji je već aktivan u Crnoj Gori kroz svoju kompaniju »Grawe Osiguranje« A.D. Podgorica je preuzeo 94,6 odsto akcija Swiss Osiguranja.

Osiguravajuće društvo »Swiss Osiguranje« A.D. Podgorica je u prethodnoj godini ostvarilo premiju u iznosu od 6,6 miliona eura i tržišni udio od 6,97 odsto, pa se može konstatovati da je u 2019. godini ostvaren dobar poslovni rezultat. Putem kupovine, »GRAWE« namjerava da uđe na tržište neživotnog osiguranja i ojača svoju poziciju na crnogorskom tržištu. Sa premijom od približno 7,1 miliona eura u 2019. godini, »GRAWE« Podgorica ima tržišno učešće od 7,47 odsto. Benefiti koji proizilaze iz sinergijskih efekata i koji su povezani sa kupovinom “Swiss Osiguranja”, obećavaju dalje jačanje tržišne pozicije GRAWE-a.

“Veoma smo srećni što možemo poželjeti dobrodošlicu zaposlenima Swiss Osiguranja u našu GRAWE-porodicu”, izjavio je Klaus Scheitgel, izvršni direktor »GRAWE«-a, i dodao: “Zajedno garantujemo najbolju moguću brigu o klijentima “Swiss Osiguranja”.

Nadalje, Tanja Milošević, predsjednica Odbora direktora Osiguravajućeg društva “Swiss Osiguranje” A.D. Podgorica, čvrsto vjeruje u preuzimanje: “Od velikog značaja za nas je da će promjena vlasništva “Swiss Osiguranja” samo donijeti dodatnu snagu i kvalitet. Kroz preuzimanje od strane renomirane grupacije kao što je “GRAWE”, možemo biti sigurni da će naši klijenti biti dobro zbrinuti u budućnosti”.

Send this to a friend