Ekonomija

Grupa turoperatora iz Slovenije posjetila Plav

Foto: TO Plav

Turistička organizacija Plav u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore ugostila je grupu turoperatora iz Slovenije, saopšteno je iz te organizacije.

“Gostima smo predstavili Plavsko jezero, jedno od naših prirodnih potencijala, Kulu Redžepagića kao zavičajni muzej, u hotelu Elan su probali naša domaća tradicionalna jela, među kojima i proizvode od borovnice, po kojoj smo prepoznatljivi”, kazala je direktorica lokalne turističke organizacije Samira Canović.

Zbog količine snijega, kako je istakla, nijesu bili dostupni Hridsko i Visitorsko jezero, kao ni neki od vidikovaca, ali su gosti dobili promotivni materijal.

Canović je navela da su, lokalni planinarski vodiči, turoperatrima iz Slovenije, sa Plavskog jezera predstavili Prokletije i njihov potencijal.

“Posjetu nekoliko turoperatora iz Slovenije smo iskoristili da ih upoznamo sa našim prirodnim potencijalima i mogućnostima koje nudimo”, kazao je predsjednik PSK ” Hrid”, Enes Drešković.

On je podsjetio da su tradicionalno, Slovenci prijatelji i posjetioci Prokletija, pa tako u narednom periodu očekuju dolazak većih grupa turista i planinara.

“Moram priznati i pohvaliti, ovo je prvi put da NTO organizuje i dovede ovako značajnu grupu na Prokletijama, a posebno hvala Vesni Kažić iz NTO što je sve ovo organizovala”, zaključio je Drešković.

 

Send this to a friend