Ekonomija

Gubitak ŽPCG duplo veći 

Željeznički prevoz Crne Gore ŽPCG završio je prošlu godinu sa neto gubitkom od 104,58 hiljada eura, duplo većim nego na kraju 2016. godine.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi kompanije u većinskom vlasništvu države, na kraju decembra iznosili su 9,05 miliona eura, što je 10,6 odsto manje nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi pali su 5,6 odsto na 8,6 miliona eura. Od toga se na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode odnosilo 4,06 miliona eura, amortizacije 1,5 miliona, a materijala 1,14 miliona eura.

Ukupna aktiva ŽPCG iznosila je 39,54 miliona eura i bila je jedan odsto manja nego u uporednom periodu.

Akumulirani gubitak iznosi 24,57 miliona eura, dugoročna rezervisanja i obaveze 8,3 miliona, a kratkoročna 13,6 miliona eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije (CDA), država je vlasnik 90,79 odsto akcija ŽPCG-a, dok Eurofond i Trend imaju 2,4 odsto, odnosno 1,5 odsto dionica. Ostali dioničari imaju ispod jedan odsto vlasništva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ćotek
Gost
Ćotek

Što ovima vozovima ne ugradite plin? 😻

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Kakav vam je kadar dobro i šine imate.. doveli ste Muhovica sto mu je njegos genocidan i naperili ga u upravni odbor… dabogda se ugasili..

Send this to a friend