Ekonomija

HGI: Modernizacija Aerodroma prioritet, važno da ostaju državi bez kreditnog duga

Aerodrom Tivat

Modrenizacija Aerodroma Crne Gore predstavlja jedan od prioriteta u strategiji razvoja turističke privrede Crne Gore, sa posebnim osvrtom na tivatski aerodrom, saopštili su danas iz Hrvatske građanske inicijative, ističući da je za njihovu partiju važno da aerodromi ostaju u vlasništvu države, bez kreditnih zaduženja.

<<<Vlada će ponuditi koncesije na aerodrome od 25 do 30 godina<<<

“Predsjedništvo HGI je pozitivno ocijenilo transparentnost postupka i otvorenost nadležnih da prezentuju javnosti Nacrt koncesionog akta”, ističu u toj stranci.

Od posebne važnosti za njih je, naglašavaju, i budući status zaposlenih, te će dati lični doprinos da to pitanje bude adekvatno riješeno.

<<<Nurković: Prava radnika aerodroma Podgorica i Tivat biće zaštićena kolektivnim ugovorom<<<

“Svakako zalgaćemo se da i lokalna zajednica i njen interes precizno budu definisani koncesionim aktom. Svjesni smo da je dugogodišnje upravljanje aerodromima bez jasne vizije i određivanja prioriteta, u značajnoj mjeri doprinijelo da, infrastrukturno, aerodromi ne zadovoljavaju narastajuće potrebe turističkog tržišta. Aktivnim zalaganjem i konkretnim predlozima HGI će doprinijeti daljem usaglašavanju predloženog Nacrta koncesionog akta”, poručuju iz Hrvatske građanske inicijative.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Yvxnai
Gost
Yvxnai

Hgi namjesta poso aerodromu dubrovnik

Zrnka
Gost
Zrnka

Ako nekome nije jasno, ide se ka tome da se aerodrom tivat pretvori u aerodrom za privatne avione. Tj ubudice svi sa primorija morace ici na pg aerodrom. Pa razmislite ljeti kad krenete po goste ili po nekoga drugoga po onoj guzvi do pg. Aerodrom je radio 60 i vise godina, bez problema, a ovoj vlasti sada nije isplativ.

Mojas
Gost
Mojas

Aerodromi odose, ad akta. Neka se spreme parkovi.SD nista tu ne moze, osim da placu….

cesare
Gost
cesare

POLTRONI

Zoran
Gost
Zoran

Hgi je pravi zastupnik hrvata crne gore.

Send this to a friend