Ekonomija

Hladnjača Luke Bar radi punim kapacitetima

Objekat Hladnjača Luke Bar, radi ovih dana punim kapacitetima, a poslije niza godina Hladnjača je napunjena robom, dva komitenta su uskladištili 32.850 paketa banana ili 645 tona, saopšteno je iz Luke Bar.

“Upravo se pokazuje opravdanost naše investicije u sanaciju Hladnjače, a uložena sredstva se vraćaju, možda čak i brže nego što je očekivano. U ovom sada modernom i renoviranom objektu, koji ispunjava sve standarde i propise i ima sve potrebne licence za rad, trenutno je u funkciji svih 11 komora. Poređenja radi, u periodu od 1. januara do 25. februara prošle godine, pretovareno je 654 tone banana, a ove godine u tom uporednom periodu 2.900 tona, što je više za 343 procenta”,saopštili su iz Luke Bar.

U najavi su novi poslovi za korišćenje komora za duboko zamrzavanje, u kojima će biti uskladišteni meso i riba.

“Menadžment kompanije Luka Bar AD na čelu sa izvršnim direktorom, vođen novom poslovnom politikom i vizijom, čija se ispravnost potvrđuje ne samo na primjeru opravdanosti investiranja u objekat Hladnjača, već kroz sveukupne rezultate poslovanja, donio je i odluku o kupovini nove opreme i mašina. Potpisan je ugovor o isporuci specijalne mašine za lučke namjene (material handler-a), tipa Sennebogen 825-M, čija cijena iznosi 340.000 eura”, dodaju oni.

Ova investicija, kako navode,  predstavlja elemenat Plana unaprijeđenja tehnologija pretovara suvih rasutih tereta i očekivani pozitivni efekti uvođenja sredstva su brojni.

“Značajno je istaći da Luka Bar AD već ima pozitivna iskustva sa korišćenjem sredstava ovog tipa, što eliminiše potrebu početne obuke rukovalaca mehanizacije za upravljanje sredstvom i donosi značajne uštede vremena i novca. Takođe, nabavljaju se i viljuškar od 16 tona, čija cijena iznosi 173.000.eura i viljuškar od šest tona, čija je cijena 17.000 eura. Dakle, ukupna vrijednost ovih investicija je 530.600 eura”, kazali su oni.

Raspisan je javni poziv za sanaciju prioritetnih trafostanica vrijednosti oko 130.000 eura.

“Smatramo da su navedeni podaci najbolji pokazatelj poslovanja kompanije u poteklih pola godine. Naš je primarni cilj, zadatak i obaveza da Luka Bar AD bude primjer uspješnog privrednog giganta ne samo u Crnoj Gori, već i šire”, zaključuju iz Luke Bar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
dsa29
Gost
dsa29

Svaka cast, to su odlicne vijesti !

kerkez
Gost
kerkez

Zaboravili ste da napišete da je u pitanju plaćena reklama .

Send this to a friend