Ekonomija

Hodžić: Montenegro Airlines ugašen u najgorem trenutku, nova kompanija da bude do ljeta

Orhan Hodžić

Rad Montenegro Airlinesa (MA) okončan je u najgorem trenutku, baš onda kada su pojedine agencije imale neke mogućnosti za prodaju aranžmana. Gašenje MA dodatno je uticalo na prekid poslovanja nekih agencija a i Crna Gora se odsjekla od nekog dijela svijeta sa kojim smo bili povezani, kazao je predsjednik Asocijacije turističkih agencija Orhan Hodžić. On je izrazio nadu da će nova kompanija biti osnovana do ljeta jer je, kao je kazao, Crnoj Gori potrebna avio povezanost i dobra veza sa regionom i velikim svjetskim čvorištima.

Hodžić je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazao da se epidemiološka situacija posljednju godinu loše odražava na rad turističkih agencija u Crnoj Gori i dodao da je kompletan turizam u problemu kod nas u regionu pa i svijetu.

Stanje je, kaže, loše i neizvjesno je kako će se ova godina odraziti zbog refleksije prošle godine, dodatnih epidemioloških mjera, kasnog vakcinisanja. Sve to kaže utiče negativno na crnogorski turizam.

“Crna Gora je treća u svijetu po broju oboljelih na milion stanovnika tako da turisti kada žele da dođu u Crnu Goru ne gledaju geografsku poziciju već broj oboljelih tako da je veliki rizik šta će biti u ovoj godini”, kazao je Hodžić.

On ističe da je veliki broj agencija u blokadi.

“Ne znamo koji je tačan broj, a i kadar ostaje bez posla. To je kadar u koji se ulagalo, ali situacija je takva da se on može očuvati, Prošle godine su neke agencije prodavale aranžmane po Crnoj Gori, ali međunarodnih aranžmana skoro da nije bilo, najveći problem je prodaja avio karata zbog malog broja letova ka našoj zemlji, tako da su samo velike agencije radile dok su mnoge male zatvorene”, kazao je Hodžić.

Hodžić ističe i da je rad Montenegro Airlinesa okončan u najgorem trenutku.

“Baš onda kada su pojedine agencije imale neke mogućnosti za prodaju aranžmana, to su bili letovi uglavnom MA jer je nakon otvaranja Crne Gore to bila jedina kompanija koja je imala letove ka inostranstvu i agencije su prodavale karte. Gašenje MA dodatno uticalo na prekid poslovanja nekih agencija a i Crna Gora se odsjekla od nekog dijela sa kojim smo bili povezani”, kazao je Hodžić.

On se nada da će nova kompanija biti osnovana do ljeta.

“Jer je Crnoj Gori potrebna avio povezanost i dobra veza sa regionom i velikim svjetskim čvorištima. Smatram da nova uprava mora puno raditi sa turističkim agencijama jer su one najveći potencijal te kompanije kada je prodaja avio karata u pitanju”, kazao je Hodžić i dodao da je smanjen i broj inostranih kompoanija koje lete ka Crnu Goru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ranko Ćetković
Gost
Ranko Ćetković

Zašto niko iz ove apostolske vlade nije konzultirao Orhana Hodžića oko cijele ove situacije. Orhan je mlad i uspješan poslovni čovjek poznat i izvan granica Crne Gore. Vjerovatno nije po volji vladajućih apostola ali to ipak neće umanjiti sposobnost i značaja gospodina Hodžića. Bio sam prisutan kad se o Okiju govorilo sa uvažavanjem na nekim međunarodnim adresama. “Niko nije prorok… Više »

Romanov
Gost
Romanov

A kad bi bio pravi trenutak da mi je znati. Godinama ta kompanija nije bila u plusu, samo su dizali kredite. Bivsa vlast nam je sve korisno privatizovala i prodala i ostavila nas da zivimo na kreditima. Strasno !

elektra
Gost
elektra

kako do ljeta

zar nije bilo za 20 dana?

kolike su nadoknade članovima Odbora direktora?

Miško
Gost
Miško

E moj Oki nemaju oni pojma, svi ti neznaveni u toj vladi su nesposobni. Jedno misle,drugo pričaju a treće rade. Nema tu leba od nove avio kompanije. Sve sto su pričali i obećali nisu ispunili. Nema tu sreće moj Oki.

Send this to a friend