Ekonomija

I u Meljinama moguće apliciranje za kupovinu stanova po povoljnim uslovima

Kompanija Igalopromet doo, koja je uz Igalopromet holding doo, ponudila stanove na prodaju po povoljnim uslovima u Herceg Novom, za rješavanje stambenog prostora, u sklopu projekta 1000+, prešla je sa B na A listu investitora, saopšteno je iz ove kompanije.

To znači da će u sljedećem javnom pozivu za učešće u kupovini stanova po povoljnim uslovima Novljani moći da apliciraju za kupovinu stanova koje ova firma nudi na lokaciji u Meljinama.

Riječ je o 28 stambenih jedinica, a ovi stanovi bili su na B listi investitora, na kojoj su stanovi za koje je u toku prikupljanje neophodne dokumentacije.

Projektni odbor revidovao je dokumentaciju, zbog čega je ovaj investitor sada na A listi.

Podsjetićemo da je Igalopromet holding doo u III javnom pozivu za prodaju stanova po povoljnim uslovima u Sutorini ponudio 22 stana.

Kako je nedavno saopšteno iz MORT-a, u III fazi projekta 1000+ u Herceg Novom je podnijeto 26 aplikacija za kupovinu stanova.

Planirano je da prva grupa vaučera bude dodijeljena prioritetnim licima u septembru. Domaćinstva koja imaju prioritet su: samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici.

Nakon toga, vaučeri će se dodjeljivati ciljnim grupama i to: 40 odsto korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru, 30 odsto bračnim supružnicima kod kojih oba supružnika imaju do 35 godina života i 30 odsto ostalim korisnicima. U prethodne dvije faze Projekta 1000+ stambeno pitanje riješilo je 809 porodičnih domaćinstava, odnosno 2149 građana Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Усрећиће се ко купи стан ту. Постројење за прераду фекалија под нос, а смрди ко губа. Но ко мора што ће.

Stari Aerodrom
Gost
Stari Aerodrom

Pomozite vi narodnim parama gradjevinski lobi. Bravo!!!

Send this to a friend