Ekonomija

Inspekcije kreću u akciju: Kontrola firmi za koje se sumnja da se nelegalno finansiraju

Sa sastanka Operativnog tima

Operativni tim za suzbijanje krivičnih djela u privrednoj djelatnosti kreće u kontrolu privrednih subjekata kao i poslovnih poduhvata za koje postoji sumnja da su finansirani novcem stečenim kriminalom, saopšteno je iz Uprave policije.

Ovaj tim kojim rukovodi pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, a čiji su članovi službenici Uprave policije, Uprave carina, Poreske uprave i Uprave za inspekcijske poslove, je na današnjoj sjednici donio zaključke o aktivnostima koje će sprovesti u narednom periodu.

“Neophodna je brza i neposredna razmjena informacija među članovima Operativnog tima, kako bi otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotreba u privrednoj djelatnosti a posebno utaje poreza, ilegalnog prometa akciznih roba (cigareta i alkohola) i naftnih derivata, sive ekonomije, kao i bespravne gradnje i ostalih nezakonitosti bilo još efikasnije”, navodi se u saopštenju i dodaje se da su dogovorene konkretne aktivnosti.

Operativni tim je, kako je naglašeno, dogovorio i donošenje plana kontrole poslovanja privrednih subjekata koji posluju na teritoriji Crne Gore, radi registrovanja i sankcionisanja svih nezakonitosti iz oblasti rada četiri uprave koje zajedno djeluju u Operativnom timu.

“Zaključeno je da je, radi sveobuhvatne kontrole poslovanja privrednih subjekata koja će uslijediti u narednom periodu, potrebno formirati zajedničke grupe, sačinjene od službenika ove četiri uprave, koje će svaki postupak kontrole obavljati zajedno. Operativni tim će usmjeravati i
pratiti zajedničke aktivnosti u konkretnim predmetima iz oblasti rada ove četiri uprave, kao i pružati podršku nadležnim organima u slučajevima otkrivanja i sankcionisanja bespravne gradnje i zaštite prostora, a posebno poslovnih poduhvata bezbjednosno interesantnih lica i pripadnika organizovanih kriminalnih grupa u kojima postoji sumnja da je investiran novac stečen kriminalom.”, zaljučuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patriota
Gost
Patriota

DJeci koja voze skupocjena auta treba odmah privremeno oduzeti auta dok ne dokazu porijeklo novca za kupovinu tog auta , kao i biznismenima bez radnog staža koji se predstavljaju kao ugledni gradjani

Roro
Gost
Roro

Hahahaha!Uff,što se ismijah!Dajte ovakvih pošalica još?

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Imali bi posla da stvarno krenu.to im je paravan da progone nelojalne.sta su radili do sad.kad im je prigustilo prave se dobri.

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Kad bi moglo ovo bez najava…pa onda im samo ulete pohvataju pa onda brate mediji i trubecanje… ovo je ka onda kad su najavili da sjutra idu u Kotor da zavode red po gradu… malo je takticara u ovaj Mup izgleda…mora malo jaci IQ na ta rukovodeca mjesta bar..

Lipovo
Gost
Lipovo

Mozzda ovo nije sluchajno!

Haha
Gost
Haha

Pocnite prvo od sebe!

Milodarka
Gost
Milodarka

Najavite im, kazfa da vam s ene ohladi.

Pdv
Gost
Pdv

Neka krene po stanovima i preko instagrama i fb ko prodaje robu tu treba da ulete a ne u firme

Milica
Gost
Milica

Jes, peru pare od droge preko instagram staranica za lakiranje noktiju. Pusa za tebe, dušice mala pametna

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Bogomi ce te imat posla ka niko . Tih imate djuture od onih sto se upotrebljavaju kao protocni bojler za novac koji se koristi za razne anti drzavne rabote ( tih imate na stotine , rade nesmetano ) pa one preko.kojih se pere novac i tih ima djuture, imate one koje su parav za svakojake mutne i jadne rabote ka… Više »

KenanKonanDojl
Gost
KenanKonanDojl

Pas vi se messa napotezza.

Ljubo
Gost
Ljubo

OVI CE JADE NAPRAVITI

Misko
Gost
Misko

Pa ptice na grani znaju da su to kafici obicno gdje se sataju krimosi,a masu stambenih zgrada i objekata u turizmu je izgradjeno ili se gradi od novca mafije!

Sasa
Gost
Sasa

Brao Misko.

Etirt
Gost
Etirt

A šta su dosad radili ovi stručnjaci DPS-a? Brzo će promjene pa ćete i vi odgovarati pred zakonom.

Boba
Gost
Boba

Odgovaraces i ti bogami… da te malo proceslja tuzilastvo tako sveznajuceg!

Dnodna
Gost
Dnodna

Kreću prvo od firme SD!

Boba
Gost
Boba

Tako je! I njihovih predsjednika opstinskih odbora!

Send this to a friend