Ekonomija

Inspektori pišu izvještaj o stanju u KAP-u

Inspektori rada u ponedjeljak su se sastali sa predstavnicima Kombinata aluminijuma i dogovorili da će narednih dana raditi na izvještaju o utvrđivanju stanja u fabrici, saopšteno je Dnevnim novinama u Upravi za inspekcijske poslove.

U Upravi su kazali da nije obavljen inspekcijski nadzor, jer, kako su objasnili, to nije moguće u preduzećima koja su u stečaju, poput KAP-a.

“Trenutno se pravi izvještaj i u toku je prikupljanje informacija o stanju u KAP-u”, rekli su u Upravi, dodajući da su inspektori u upravi tog preduzeća bili samo jedan dan.

Kontrolu uslova rada i stanja tražio je vlasnik KAP-a Veselin Pejović, nakon žalbi zaposlenih da su uslovi u fabrici ravni paklu i nepodnošljivo loši.

On je početkom marta, na sjednici skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, na kojoj je razmatran položaj zaposlenih tog preduzeća, zaprijetio da će otpustiti 600 radnika.

Vlasnik KAP-a bio je izrevoltiran kritikama nove vlasti da je Uniprom, koji gazduje fabrikom, tajkunska firma.

Nakon toga, naložio je stečajnom upravniku KAP-a Veselinu Perišiću da uputi Upravi za inspekcijske poslove zahtjev za kontrolu uslova rada u fabrici. U KAP-u očekuju, kako su naveli u zahtjevu inspekciji upućenom 8. marta, hitnu reakciju kako ne bi došlo do otpuštanja 600 radnika.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Enigma
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enigma
Gost
Enigma

Zar ga Pejović nije ugasio hahahaha

Send this to a friend