Ekonomija

Institut Alternativa: Više od 2.500 nozaposlenih u lokalnim samoupravama u odnosu na 2017.

Iz Instituta Alternativa saopštili su da na osnovu podataka iz Registra poreskih obaveznika, u Crnoj Gori je zaposleno više od 2.500 u lokalnim samoupravama u odnosu na 2017. godinu. Kako kažu, ovo se kosi sa najavljenim Planom optimizacije na lokalnom nivou.

“U lokalnim samoupravama je u julu ove godine radilo 14.747 osoba, govore podaci iz Registra poreskih obveznika koje smo dobili kroz zahtjev za slobodan pristup informacijama. Ogromna je razlika u odnosu na sve dosadašnje brojke koje su saopštavale same opštine – radi se o obračunu Uprave prihoda i carina”, saopšteno je iz Instituta Alternativa.

Konačna potvrda neuspjeha Plana optimizacije na lokalnom nivou, kako ocjenjuju, umjesto 10 odsto manje u lokalnim samoupravama sada radi preko 2500 ljudi više nego 2017. godine.

“Dug opština je prošle godine počeo opet da raste, u toke ove godine su se još dvije opštine dugoročno zadužile, a još uvijek čekamo obećanu analizu i podatke o poreskom dugu i stanjuep rrograma od strane Uprave prihoda i carina, ali se stanje na lokalnom nivou usložnjava i zahtijeva povećani nadzor i pažnju svih”, poručuju iz Instituta Alternativa.

U lokalnim samoupravama je u julu ove godine radilo 14 747 osoba, govore podaci iz Registra poreskih obveznika koje smo…

Posted by Institut alternativa on Monday, August 30, 2021

Send this to a friend