Ekonomija

Intenziviranje saradnje između Beča i Podgorice

Dr Ivan Vuković i ambasadorka Austrije u Crnoj Gori Ana Janković

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković primio je danas novoimenovanu ambasadorku Austrije u Crnoj Gori Anu Janković, a sagovornici su izrazili uvjerenje da će saradnja glavnih gradova Beča i Podgorice u narednom periodu biti intenzivirana, jer postoji dosta prostora za njeno unaprjeđenje u mnogim oblastima koje su od obostranog interesa, posebno u turizmu, ekonomiji, urbanom planiranju i zaštiti životne sredine.

Vuković je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, ambasadorku Janković upoznao sa prioritetnim aktivnostima i budućim pravcima razvoja Podgorice naglašavajući da će saradnja sa glavnim gradom Austirje biti posebno važna za dostizanje razvojnih ciljeva koje je postavila nova gradska uprava.

“On je naglasio da gradska uprava ima ambiciju da unaprijedi međunarodnu saradnju, jer je za dalji urbani razvoj Podgorice veoma značajna saradnja i razmjena iskustava sa razvijenim gradovima Evrope”, navode iz PG Biroa.

Gradonačelnik je istakao da grad Beč na tom putu treba da bude jedan od pouzdanih partnera i uzora kako bi stečena iskustva i prakse gradska uprava mogla da koristi u daljem razvoju Podgorice, posebno u dijelu u planiranja prostora, primjene savremenih rješenja javnog prevoza, ali i pružanja stručne pomoći kada je u pitanju izrada strateških dokumenata razvoja Podgorice.

Ambasadorka Janković je naglasila da se Podgorica razvija u duhu modernih evropskih gradova i da se nada izuzeto uspješnoj saradnji i razmjeni iskustava između glavnih gradova Austrije i Crne Gore u narednom periodu.

“Ambasadorka je istakla da Podgorica na Beč uvijek može da računa kao na partnera i prijatelja kada su u pitanju sve inicijative koje doprinose jačanju veza i učvršćivanju saradnje između dva grada. Ona je pozvala gradonačelnika Vukovića da bude gost na svečanosti koju ambasada Austrije organizuje 20. septembra u dvorcu Petrovića povodom preuzimanja predsjedavanja Austirje  Evropskom unijom”, saopšteno je iz PG Biroa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KLM
Gost
KLM

Ajmo ovako dase cujemo za 4 godine i vidimo staste to i u kom segmentu od saradnje sa Becom ostvarili.Mozeli?

Belgiju u NATO
Gost
Belgiju u NATO

Ništa ne znam primiše li Austriju u NATO?

Send this to a friend