Ekonomija

Investicioni potencijali Podgorice predstavljeni hrvatskim kompanijama

Investitori bi trebalo da iskoriste šansu i učestvuju u razvoju Podgorice koji ima za cilj dostizanje standarda razvijenih evropskih gradova, poručio je menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj tokom prezentacije investicionih potencijala predstavnicima hrvatskih kompanija i biznisa.

Na skupu, koji je organizovan u saradnji sa Ambasadom Hrvatske, menadžer je detaljno predstavio mogućnosti ulaganja u Podgoricu, potencirajući projekte koji su od posebnog značaja za grad u oblasti zaštite životne sredine, poljoprivrede, proizvodnje, zdravstva, turizma, kulture i sporta.

“Nama je svakako potreban kapital, ali isto tako i know-how (znanje i iskustvo), jer želimo da iskoristimo ovaj prostor koji nam je Bogom dan i za život i za biznis”, poručio je Junčaj.

Kao posebno interesantno za investitore on je izdvojio mogućnost ulaganja na prostoru biznih zona, kojih će biti deset, nakon usvajanja odgovarajuće skupštinske odluke koja se očekuje ubrzo. Menadžer je predstavio projekte kao što su izgradnja solarne elektrane, reciklaža guma, mogućnosti ulaganja u javni prevoz i saobraćaj u mirovanju, u odmaralište na Veruši, u glamping u Kučima, u hotelske kapacitete, kao i mnoge druge.

On je pozvao predstavnike hrvatskog biznisa da se jave na raspisani tender za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Rukovodilac Službe za međunarodnu saradnju Ljiljana Šćepanović najavila je da će se ovakve prezentacije u narednom periodu održati i u saradnji sa drugim ambasadama u Podgorici.

Ambasador Hrvatske Veselko Grubišić ocijenio je da ova vrsta prezentacije predstavlja inovativan pristup i izrazio uvjerenje da će biti uspješna, dodajući da su menadžeri hrvatskih firmi koje posluju u Crnoj Gori izuzetno profesionalni i da posluju po najvišim standardima.

Send this to a friend