Ekonomija

Investitor iz Turske ispunio obaveze

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte održao je danas, treću sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, predsjednik Vlade Duško Marković.

“Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte razmotrio je Izvještaj o rezultatima međunarodnog javnog tendera za davanje u dugoročni zakup vojno-turističkog kompleksa „Mediteran“, Žabljak sa Odlukom o proglašenju Tendera neuspjelim. Usvojen je Izvještaj revizorske kuće „Omega“ d.o.o iz Podgorice o reviziji izvršenja Ugovora o kupoprodaji i investiranju dijela lokaliteta fabrike „Gornji Ibar“ AD Rožaje, lokacija 1A i Ugovora o zakupu dijela lokaliteta fabrike „Gornji Ibar“ AD Rožaje, lokacija 1B”, stoji u saopštenju Vlade.

Konstatovano je, kako se navodi, da je investitor „Sancakli mobilia“ a.s. iz Turske investirao 262.014 eura i time ispunio ugovornu obavezu, po osnovu investicionog programa, ali da nije ispunio obavezu iz Program zapošljavanja jer je zaposlio 28 radnika, dok se ugovorom obavezao na zapošljavanje 49 radnika.

“Savjet je prihvatio Mišljenje Komisije za imovinska pitanja kojim je zbog nepotpune dokumentacije odbijen Zahtjev AD „Bjelasica Rada“, Bijelo Polje kojim je tražen upis prava svojine na zemljištu. Razmatrajući zahtjeve za upis prava svojine koje su podnijele „13. jul Plantaže“ AD, Podgorica i „Galenika Crna Gora“ DOO, Podgorica, Savjet je zaključio da se u skladu sa odredbama člana 479 stav 4 Zakona o svojinsko-pravnim odnosima nijesu stekli uslovi za davanje mišljenja po zahtjevima”, navodi se u saopštenju.

Send this to a friend