Ekonomija

Isplata tuđe njege i pomoći počinje 4. avgusta

Vlada je na sjednici održanoj 23. jula usvojila zaključak kojim će se obezbijediti nastavak prava koje je bilo obezbijeđeno u martu, odnosno kojim će se omogućiti kontinuirana isplata korisnicima po osnovu dodatka za tuđu njegu i pomoć, ličnu invalidninu, kao i prava na materijalno obezbjeđenje po osnovu nesposobnosti za rad, kojima je pravo utvrđeno u ograničenom trajanju. Isplata će početi u utorak 4. avgusta, saopšteno je danas iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Kako se ističe, Vlada je zaključkom omogućila svim korisnicima čiji zahtijev nije razmatrala komisija kontinuitet u ostvarivanju prava od perioda prestanka prava do ponovnog uspostavljanja rada komisija, kada će se preispitati nastavak korišćenja tih prava.

“Napominjemo da usljed nove epidemiološke situacije izazvane koronavirusom nije bilo moguće funkcionisanje socio-ljekarskih komisija. Centri za socijalni rad će korisnicima koji su podnijeli zahtjev, a socio-ljekarska komisija ih ocijeni opravdanim, priznati pravo od dana podnošenje zahtijeva, kao i do sada, pa im pravo nije ugroženo”, naglašavaju u Ministarstvu.

Taj resor će, dodaju, intenzivno raditi na zaštiti ranjivih kategorija stanovništva.

“Donošenjem ove odluke Vlada nastoji da očuva socijalnu sigurnost u složenim okolnostima izazvanim epidemijom”, zaključuju u Ministarstvu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dac sulc
Gost
Dac sulc

Odnosi li se to na ko je oreda jos u martu pa su mu rekli da je trenutno ukinuta ta primjanja,kako ovde pise znaci da je sada odobreno isolacivanje ljudima koji su tada prosli komisije i kojima je tacno utvrdjeno stopa invaliditeta koji u stvranosti nisu sposoodni za rad a nemaji ni jedno primanje ,,i bas ovo vam.upravo pisem ako… Više »

Nijenego
Gost
Nijenego

…….i traje do izbora….

Bnjj
Gost
Bnjj

Predizbore a posle izbora biće donacije od šeika idr da bi se ranili u narodnim kuhinjama. Jer vlast zbog korupcije nije u stanju Robne rezerve napraviti.

Send this to a friend