Ekonomija

Ivanović: Predsjednik prvi ima pravo da priča o Montenegro Airlinesu

Ivanović

Ministar finansija Milojko Spajić morao bi znati da je predsjednik Milo Đukanović prvi koji ima pravo da priča o Montenegro Airlinesu, a da je on posljednji koji ima pravo da bilo šta komentariše, poručio je savjetnik predsjednika za ekonomska pitanja Petar Ivanović.

On je ukazao da je Spajić odgovorom Đukanoviću, pokazao da mu ne ide najbolje vođenje finansijske politike, ali u da posjeduje manjak manira i elementarnog vaspitanja.

“Za dvije nedjelje ministar je svojim ekspertskim znanjem uspio da zaduži Crnu Goru za 890 miliona eura u najnetransparentnijoj proceduri ikad, ostavi građane Crne Gore bez budžeta za narednu godinu, zatvori više stotina radnih mjesta, ali i da ugovori konsultantske usluge za emisiju obveznica, gašenje Montenegro Airlinesa i otvaranje novog preduzeća. Uspio je i da sa crnogorskom javnošću podijeli svoju ekspertizu da osnivanje novog avio prevoznika neće koštati ništa, samo će Vlada dati 30 miliona eura od pozajmljenog novca prikupljenog emisijom obveznica čiju je kamatu ugovorio ministar sa svojim konsultantima”, naveo je Ivanović.

Kako je istakao, Spajić bi morao znati da predsjednik Đukanović nije posljednji, već prvi koji ima pravo da priča o Montenegro Airlinesu.

“Prije svega zbog toga što je bio na čelu Vlade kada je MA formiran i zato što je predvodio vlade koje su uspjele da ovu kompaniju sačuvaju kada su nacionalne kompanije razvijenih evropskih država nestajale. Zahvaljujući i tim potezima, Crna Gora je imala dinamičan rast BDP-a koji je udvostručen od obnove nezavisnosti. Ministar Spajić gasi crnogorski nacionalni brend u vrijeme kada je legalizovana državna pomoć avio kompanijama u EU. Zato je posljednji koji ima pravo da bilo šta komentariše o Montenegro Airlinesu, jer zaslijepljen svojom ekspertizom nije ni
primijetio da je Francuska podržala AirFrance sa sedam milijardi eura, Austrija Austrian Airlines sa600 miliona,  Belgija Brussels Airlines sa 290 miliona, Finska Finnair sa 500 miliona eura,
Španija Iberiu sa 750 miliona i Vueling sa 260 miliona eura, Njemačka Lufthansu sa devet milijardi, Portugal TAP sa 1,2 milijarde, dok je vlada Holandije dala i planira da dâ ukupno 3,4 milijarde eura za podršku KLM”, precizirao je Ivanović.

On je kazao da bi bilo dobro da se Spajić sljedeći put na Twitteru oglasi objavom o nečem dobrom što je uradio za Crnu Goru, da se okani politikanstva i bavi svojim poslom.

“Nije valjda da se sva njegova ekspertiza sastoju u lakoći zaduživanja i zatvaranja firmi. Građani Crne Gore svjedoci su njegovog (ne)činjenja, ali sada već izvjesno ne još za dugo”, zaključio je Ivanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dr.
Gost
Dr.

Sve dobro rečeno…teško da će to Milojko shvatiti

Ivan BP
Gost
Ivan BP

Ajde covjece iskuliraj malo I nemoj nas vise braniti I brinuti o nama…putuj I ne okreci se

aok
Gost
aok

bući bući bući. Ministar finansija je nadležan. Milo je predsednik, što je protokoloarna funkcija

Send this to a friend