Ekonomija

Iz Uniprom KAP-a otišlo 37 radnika

Iz KAP-a u stečaju ovih dana otišlo je 37 radnika, koje je do sada za rad u fabrici angažovala kompanija Uniprom KAP, saznaje Pobjeda.

Prema saznanjima Pobjede, od 37 radnika sedam je dobilo otkaz, odnosno više nije bilo potrebe za njihovim radom u firmi, dok su se ostali prijavili dobrovoljno za odlazak.

Prema saznanjima Pobjede, u narednom periodu će biti još prekobrojnih, jer kompanija Uniprom nema potrebu za toliko zaposlenih u fabrici.

Vlasnik Uniproma, nikšićki biznismen Veselin Pejović najavio je početkom marta na sjednici skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, na kojoj se razmatrao položaj radnika u KAP-u, da će prekinuti radni odnos sa 600 zaposlenih u toj kompaniji, što će državu koštati oko deset miliona eura, koliko će biti neophodno za isplatu otpremnina.

To je bila njegova reakcija na izjave pojedinih članova parlamentarne komisije za kontrolu privatizacije i uopšte činjenicu da su odlučili da razmatraju situaciju u KAP-u ističući da su nenadležni, jer on nije privatiziovao tu firmu, već kupio njenu imovinu u stečaju.

Pejović formalno-pravno nema veze sa radnicima, koji nijesu ni zapošljeni u Uniprom KAP-u, već ih je angažovala stečajna uprava, odnosno stečajni upravnik Veselin Perišić zahvaljujući poslovno-tehničkoj saradnji između Uniproma i stečajne uprave.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Biskup
Gost
Biskup

Najodgovorniji poslodavac i privatnik u CG je Veso Pejovic i ako zatvori KAP nece biti dobro za mnogo firmi i radnika.

Tivat
Gost
Tivat

Firmu od 5-6.000 radnika sveli ste na 300-400 i još ste je prodali

Milija
Gost
Milija

i u zadnjih 15 godina više hiljada radnika je otišlo na razne načine

Send this to a friend